Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-18 05:55:00

Újfajta horgászat hódít: "fogtam egy hűtőgépet, fogtam egy robogót”

Egyre népszerűbb Franciaországban az úgynevezett mágnes-horgászat. Ez egyrészt a technológia fejlődésének köszönhető, másrészt pedig annak, hogy egyre többen osztanak meg videókat a világhálón arról, mi mindent sikerül fogniuk.

Újfajta horgászat hódít: "fogtam egy hűtőgépet, fogtam egy robogót”

Kerékpárt emel ki társaival a Szajnából egy francia mágnes-horgász. A férfi egyike azoknak, akik interneten megosztott videókkal népszerűsítik a hobbit. „A mágnes-horgászat kaland, felfedezés, de mindenekelőtt azért jó, mert ezzel meg lehet tisztítani az ember közvetlen környezetét” – magyarázta a vlogger, Brian Lefebvre.

A férfi Párizstól 130 kilométerre, északkeletre él, és több térségbeli folyóban is mágnes-horgászott már. Ezeken a területeken mindkét világháborúban harcok dúltak.

„Néha olyasmit találunk, aminek nem pénzbeli, inkább történelmi értéke van. Például ezt az ismétlőpuskát, amiből ennyi maradt, miután több mint 100 évig vízben volt” –mesélte a férfi

A vlogger egy éve foglalkozik mágnes-horgászattal. Azóta több mint 4 tonnányi fémet adott el, amivel mindössze pár száz eurót keresett.

Egy mágneseket áruló párizsi üzlet tulajdonosa azt mondja: január óta két és félezer mágnest adott el, míg korábban az is ritkán fordul elő, hogy évente 100-nál többet el tudjon adni.

„A horgászok azt mondják, fogtam egy csukát, vagy pontyot, a mágnes-horgászok viszont azt: fogtam egy hűtőgépet, vagy robogót” – mondta a tulajdonos, Melvyn Derouen.

Májusban egy 29 éves francia férfi súlyosan megsérült, amikor a belga határhoz közel egy folyóból bombát fogott ki, amiből mustárgáz tört elő.

A hobbi terjedésében a technológia fejlődése is szerepet játszik. Ma már olyan mágnes is kapható, ami akár egy 800 kilós fémtárgyat is magához vonz, és mindössze 100 euróba kerül.

atv.hu

További külföldi híreink