Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-16 17:30:00

Hatalmas áradás sodort magával egy kisfiút Boszniában, még mindig keresik

Higiéniás csomagokat oszt a Vörös Kereszt Boszniában annak a több száz családnak, akiknek víz öntötte el az otthonát. Több kisebb folyó ugyanis megáradt a vasárnap kezdődött esőzések miatt. A szomszédos Horvátországban lévő Karlovac városában sikerült megóvni a házak többségét. Közben a heves esőzések Olaszországot sem kímélik.

Hatalmas áradás sodort magával egy kisfiút Boszniában, még mindig keresik
(Képünk illusztráció)

Szerdán is tovább keresték Boszniában azt a 6 éves kisfiút, aki kedden kerékpározás közben beleesett egy patakba, ami megáradt a napok óta tartó esőzések miatt. Valószínűleg vízbe fulladt, de a helyiek még nem adták fel a reményt.

„Amikor hallottuk, mi történt, odarohantunk, ahol a patak belefolyik a folyóba. Hálókat feszítettünk ki, de még nem találtunk semmit. – mesélte egy boszniai férfi.

Az országban nem csak áradások, földcsuszamlások is voltak, amelyek több utat elzártak. Több helyen elment az áram és nincs elég ivóvíz. Az eltűnt fiú édesanyját kórházban kezelik, mert megsérült, amikor megpróbálta megmenteni a fiát.

„El sem tudom mondani, mennyire sajnálom az egészet, olyan érzés ez nekem, minta a saját gyerekemmel történt volna” – mondta a fiú családjának egyik szomszédja.

A szomszédos Horvátországban lévő Karlovac városa 4 folyó találkozásánál épült. Kedd este 250 katasztrófavédő homokzsákokat pakolt ki és megerősítette a gátakat, így a víz csak pár tucat házat öntött el. Szerdán megkezdték a károk helyreállítását.

„Bár voltak további esőzések, úgy tudjuk, ezek miatt már nem nő tovább a vízszint. Sőt, csökkenhet, ami jó hír nekünk” – mondta a megyei tűzoltóparancsnok Goran Frankovic.

Közben Olaszországban szerdán a római tenisztorna minden meccsét törölni kellett a heves esőzések miatt. Éjjel pedig Lacio régió egyik tengerparti városban egy nő arról készített videót, hogy a jeges zápor miatt víz borította el az utcákat.

atv.hu

További külföldi híreink