Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-16 18:32:00

Harry herceg anyagi kártérítést kap az otthonáról készített lesifotók miatt

Harry herceg elfogadja az anyagi kártérítést és a bocsánatkérést attól az amerikai hír- és fotóügynökségtől, amely néhány hónapja lesifotókat készített otthonáról - közölte csütörtökön a Buckingham-palota.

Harry herceg anyagi kártérítést kap az otthonáról készített lesifotók miatt

A sussexi herceg ügyvédje szerint a Splash News & Picture Agency vállalat helikoptert bérelt idén januárban, hogy a levegőből készítsen fotókat Harry és felesége, Meghan Markle oxfordshire-i otthonáról.   

A bírósági dokumentumok szerint a képek közlése olyan mértékben veszélyeztette a herceg és otthona biztonságát, hogy a párnak el kellett hagynia az ingatlant, amelyet korábban épp a biztonsága miatt választott magának.   

A világ egyik legnagyobb, kifejezetten hírességekre specializálódott fotóügynökségének számító Splash felvételein egyebek között a hercegi pár étkezője, hálószobája és nappalija is látható volt. A fotókat a The Times című lap, valamint több internetes portál is közölte.   

A vállalat később "hibás döntésnek" nevezte a képek elkészítését és elmondta, megtették a szükséges lépéseket, hogy ilyesmi ne történjen meg még egyszer.   

Harry és bátyja, Vilmos herceg soha nem csináltak titkot a sajtó iránti ellenszenvükből azután, hogy édesanyjuk, Diana hercegnő 1997-ben meghalt egy autóbalesetben, amikor az őt szállító jármű lesifotósok elől menekült.   

Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - tavaly májusban házasodott össze Meghan Markle amerikai színésznővel Windsor ősi királyi kastélyában.   

A pár csupán egyetlen újságírót engedett be a Szent György-kápolnában tartott ceremóniára, és ugyancsak szakítva a hagyományokkal, nem álltak ki a kamerák elé gyermekük megszületése után, hanem két nap elteltével egy Instagram-posztban mutatták be a gyermeket.

atv.hu

További külföldi híreink