Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-05 19:48:00

Közel hatszáz rakétát lőttek Izraelre, három civil meghalt

Három Izraeli civil meghalt, többen pedig súlyosan megsebesültek, miután a Hamasz palesztin terrorszervezet közel hatszáz rakétát lőtt ki Izraelre a hétvégén. Benjamin Netanjahu kormányfő válaszcsapásokat rendelt el a Gázai övezetben található terrorista célpontok ellen.

A rakéták szombat reggel kezdtek el hullani Izraelre Gázából, és az elmúlt két napban közel hatszázat lőttek ki az ország déli és középső területeire. Vannak városok tehát, ahol szinte folyamatosan szólnak a légvédelmi szirénák.

Nem mindenki tudott azonban időben fedezékbe menekülni. Meghalt egy négy gyermekes édesapa, egy 22 éves fiú akkor vesztette életét, amikor egy gyárat ért találat, egy hatvan éves férfit pedig autójában ért el egy rakéta. A helyzet tehát aggasztó, és ezt mutatja az izraeli válaszcsapások mértékbe is.

Benjamin Netanjahu azt ígérte, a terrorszervezet nagy árat fizet majd a tetteiért.

A hadsereg több mint kétszáz terrorista célpontot bombázott le, sikerült kiiktatni a Hamasz egyik parancsnokát, aki az Irántól kapott pénzekért felelt.

A rakéták eddig ugyan nem érték el az ország központibb, északi részeit, de a Hamasz már bizonyította, hogy képesek akár Tel Avivot is célba venni.

A hadsereg több napos, intenzív harcokra készül. Ez pedig azért aggasztó, mert Izraelben kevesebb mint két hét múlva rendezik meg az Euróviziós dalfesztivált.

atv.hu

További külföldi híreink