Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-22 19:54:00

Merénylet Srí Lankán: Harminckilenc külföldi van a halottak között

Harminckilenc külföldi van a vasárnapi Srí Lanka-i merényletsorozat közel 300 halálos áldozata között - közölték a szigetország hatóságai.

Merénylet Srí Lankán: Harminckilenc külföldi van a halottak között

A robbantások nyolc nagy-britanniai állampolgárral végeztek - tudatta a Srí Lanka-i brit nagykövetség. Ugyancsak nyolc halott indiai - a szubkontinensnyi ország hivatalos közlése szerint.

Dánia egyelőre nem erősítette meg hivatalosan, hogy három halott a skandináv ország állampolgára volt.

Ausztrália két polgárának halálát tudatta, Kína ugyancsak. Az Egyesült Államok egy állampolgára vesztette életét az egyik szállodai robbantásban.

Rajtuk kívül holland, japán, spanyol és portugál állampolgárok is életüket vesztették a vasárnapi merényletsorozatban. A legtöbb halott Srí Lanka-i keresztény.

Húsvét vasárnapján kilenc robbantás történt az ázsiai szigetországban. 290-en életüket vesztették és 500-an megsebesültek. A támadásokat egy Srí Lanka-i szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el három templom és három luxusszálló ellen egy időben hét öngyilkos merénylővel, akik mindegyike Srí Lanka-i állampolgár volt. A hatóságok azt gyanítják, hogy a merénylőknek külföldi kapcsolataik voltak, egy nemzetközi terrorszervezet állhat mögöttük.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink