Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-03-11 11:14:00

Vezérigazgató, futballszövetségi főtitkár, 19 ENSZ-alkalmazott: ők zuhantak le a tegnapi repülővel

Egyre több részlet derül ki az etióp légitársaság tegnap lezuhant gépének utasairól. A tragédiát senki nem élte túl. Volt, aki épp menyasszonya édesanyjának temetéséről tartott hazafelé.

Vezérigazgató, futballszövetségi főtitkár, 19 ENSZ-alkalmazott: ők zuhantak le a tegnapi repülővel

Nincs túlélője annak a vasárnapi légikatasztrófának, amelyben a nyolcfős személyzeten túl a több mint 30 országból származó 149 utas is életét vesztette. Az Ethiopian Airlines gépe röviddel felszállás után zuhant le Addisz-Abeba közelében. A hatóság közölte, egyelőre ismeretlen okokból következett be a baleset, de elővigyázatosságból a hasonló típusú gépek több országban sem szállhatnak fel egyelőre.

Annak ellenére, hogy még mindig sok a kérdőjel, az áldozatokról egyre többet tudni meg. Vasárnap este derült ki, hogy Anton Hrnko szlovák képviselőt ép ésszel nem felfogható tragédia érte, mivel feleségén kívül két gyermekét is elveszítette a szerencsétlenségben. A Sky News közben újabb áldozatok kilétét fedte fel.

Köztük van a 36 éves, haláláig az ENSZ szolgálatában álló Joanna Toole, aki éppen Nairobiba tartott, hogy egy környezetvédelmi konferencián vegyen részt. Sarah Auffret – aki brit-francia kettős állampolgársággal rendelkezett, és a sarkvidéki hajóexpedíciókkal foglalkozó szervezet tagja volt – ugyancsak a klímavédelmi konferenciára tartott, ahol a tiszta tengerek című projektről beszélt volna.

A házasságban élő, kétgyermekes Michael Ryan szintén a repülőn utazott, ő a katasztrófa egyedüli ír áldozata. Az oldal azt írja: Rómában, az ENSZ Világélelmezési Programjának dolgozott, amelynek elsődleges célja, hogy élelmiszereket osszanak szét a rászorulók között. Az ENSZ pedig azt közölte róla, hogy mérnökként dolgozott egy bangladesi táborban a rohingya menekültek mellett.

Mindemellett a norvég menekültügyi tanács is jelezte, hogy két kollégájuk is eltűnt a szerencsétlenség után, akik minden bizonnyal a gépen voltak. A Tamarine Group– a csoport Afrikában üzemeltet éttermeket – vezérigazgatója, Nathan Seex is a gépen volt. Ez a cég közleményéből derül ki.

A CNN közben már arról írt, hogy az ENSZ 19 munkatársa halt meg Etiópiában. A portál egy kenyai harmadéves egyetemistáról, Cedric Asiavugwa-ról is szót ejt, aki éppen jegyese édesanyjának halála után tartott hazafelé, amikor bekövetkezett a tragédia. Pius Adesanmi szintén a repülőn ült, aki bár nigériai származású, de a kanadai áldozatok számát növelte, halála előtt a Carleton-i egyetemen dolgozott, méghozzá az afrikai tanulmányok intézetet igazgatta.

A New York Times internetes kiadása pedig megjegyzi: tavaly súlyos autóbalesetet szenvedett, a jelenlegi repülőút előtt pedig egy fényképet posztolt magáról a közösségi médiában, amelyen kanadai útlevele mellett a zsoltárok könyvének egyik idézete olvasható.

A The Guardian további áldozatokról számolt be: a portál arról ír, hogy Hussein Swaleh, a kenyai futballszövetség volt főtitkára is az áldozatok között szerepel, miután Egyiptomból tért haza, ahol az afrikai bajnokok ligája-sorozat egyik meccsénél volt jelen biztosként. Abiodun Oluremi Bashu, aki Nigériából származott, és többek között a bécsi nagykövetségen is dolgozott, szintén nem élte túl a balesetet.

atv.hu

 

 

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További külföldi híreink