Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-03-02 07:32:00

Népszerű humorista lehet a következő elnök Ukrajnában

Humorista vezeti a népszerűségi listát Ukrajnában a március végi elnökválasztás 44 jelöltje között. A hivatalban lévő államfő, Petro Porosenko is indul az újraválasztásért, de esélyeit rontja, hogy a gazdasági növekedés ellenére az országban tovább romlott az életszínvonal.

Népszerű humorista lehet a következő elnök Ukrajnában

Újévkor jelentette be indulását az ukrán elnökválasztáson Volodimir Zelenszkij. A humorista többek szerint az ismert oligarcha, Ihor Kolomojszkij bábja, akinek tévéje a műsorait sugározza.

"Nem azért indulok, hogy visszaadjam neki a Privatbankot, nem őrültem meg. Miért akarnám elveszteni a jó híremet?"

– mondta a jelölt.

A férfi eddig egy tévésorozatban játszotta el az elnök szerepét. A címe „A nép szolgája”, és pártját is így nevezte el. A sorozatot társaival alapított produkciós cége gyártja.

"Számomra ő humorista, üzletember, akire felnézek, de szerintem az elnökség nem az a poszt, ahol tesztelni lehet a képességeket"

– mondta egy néző. A humorista nagyon népszerű a 18-35 éves korosztályban. Az Intsagramon közel 3 millió követője van, míg Porosenko elnöknek kevesebb, mint 200 ezer.

"Én szívesen látnám őt elnökként. Ukrajnának valami újra van szüksége. Ha valakinek jó a humorérzéke, akkor intelligens ember"

– mondta egy másik néző.
 
A jelölt a Faceebook-követőinek is jelezte, hogy várja a javaslataikat arról, hogyan oldják meg a magas rezsiköltségek problémáját, vagy éppen kit látnának szívesen miniszterelnökként.

"Szerintem hasonlít Trumpra. Mindketten álmodozók, és az emberek készek elfogadni, mert elegük van a régi politikusokból"

– mondta egy képviselő.
 
A hivatalban lévő Petro Porosenko újraválasztási esélyét rontja a romló életszínvonal. 2015-ben 43%-os volt az infláció, a gáz pedig 12-szer drágább, mint 6 éve.

"Romlott a helyzetünk, mert drágult a gáz, az áram, és az élelmiszerek is többe kerülnek, csak a fizetések és nyugdíjak nem nőttek"

– mondta egy nyugdíjas.
 
Elemzők szerint Porosenko a kisebbik rossz az IMF és a legtöbb nyugati partner számára. Jobban tartanak a többi jelölttől, akiknél a populizmus jeleit látják.


"A közüzemi díjak emelésének követelésével az IMF pont azokat segíti, akiktől tart. A gázár nem véletlenül a legfőbb kampánytéma"

– mondta egy elemző.
 
Porosenko most újra a második legnépszerűbb jelölt. Ez annak köszönhető, hogy kormánya nyugdíjemelést ígért, januárban pedig független lett az ukrán ortodox egyház.

atv.hu

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További külföldi híreink