Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-02-23 16:28:00

Trump: Az ellenségeink már a világűrben vannak

Űrhadsereg felállítását kezdeményezte Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke szerint az ellenségeik már a világűrben vannak, ezért az űrhaderő felállítása nemzetbiztonsági kérdés. Elsődleges feladatuk az lesz, hogy megvédjék az amerikai tulajdont a világűrben, de a haderő támadásra is alkalmas lesz.

Trump: Az ellenségeink már a világűrben vannak

A részleteket a Pentagonnak kell kidolgoznia, a törvényjavaslat ezután kerül majd a Kongresszus elé. Kezdeményezte az elnök az űrfegyverkezési program elindítását is.

A különleges haderő feladata nem csak az amerikai tulajdon megvédése lesz a világűrben, hanem támadásnak ellenálló műholdak és fegyverek kifejlesztése is.

Az első számú ellenség Kína. Az ország idén 50 űreszköz fellövését tervezi, emellett űrközpontot is működtet Argentínában, amely egyesek szerint valójában katonai bázis. Ezt a vádat azonban Peking visszautasította, ahogy az amerikaiak űrfegyverkezéssel kapcsolatos kijelentéseit is.

A törvényjavaslat kidolgozása a védelmi miniszter feladata lesz, Patrick Shanahannek kell majd benyújtania azt a tervezetet a Kongresszus elé. Donald Trump reméli a törvényjavaslatot a demokrata többségű törvényhozás megszavazza majd.


Hogy mikor volt legutoljára átalakítás az amerikai hadseregben és egyéb különleges részleteket megtudhatnak a vasárnap 16:55-kor kezdődő Newsroom című műsorban.
Ajánlom

További külföldi híreink