Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-19 11:19:00

Pence: Trump az Egyesült Államok történelmében a legabortuszellenesebb elnök

Donald Trump amerikai elnök videóüzenetben biztosította támogatásáról az abortusz elleni tiltakozásul szervezett washingtoni menetet pénteken.

Pence: Trump az Egyesült Államok történelmében a legabortuszellenesebb elnök

"Mindig meg fogom védeni a Függetlenségi Nyilatkozatunkban rögzített első számú jogot: az élethez való jogot" - fogalmazott az elnök az előre rögzített és a rendezvényen levetített felvételen.

A videó bemutatása előtt Mike Pence alelnök - a kongresszus épülete előtti óriási téren felállított emelvényre lépve - Donald Trumpot "az Egyesült Államok történelmében a leginkább abortuszellenes elnöknek" nevezte.

A Menet az életért (March for Life) elnevezésű tűntetést az 1973-ben elfogadott abortusztörvény óta minden évben megrendezik. Ez a legnagyobb abortuszellenes megmozdulás az Egyesült Államokban.

A téren több ezren gyűltek össze, volt, aki táblával vonult fel, más csöndesen imádkozott. A rendezvény vezetői üdvözölték az elnök és az alelnök támogató szavait, bár hangsúlyozták, hogy azt szeretnék, ha mindkét párt támogatná őket.

Az eseményről tudósító The Washington Post című lap megjegyezte: az abortusz jogát támogató republikánusok "csaknem kihaltak", az abortuszt ellenző demokraták pedig "eltűnőben lévő fajta". A megmozduláson beszédet mondott az élet védelmében Daniel Lipinski demokrata párti képviselő is.

A megmozdulás előtt az evangéliumi keresztények rendeztek konferenciát az élet védelméről és az abortusz elutasításáról.

atv.hu

További külföldi híreink