Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-11 18:57:00

"Armageddon": Néhány nap alatt 3 méter hó esett Ausztriában, és még nincs vége

Egyre több áldozatot követel a húsz éve nem látott mennyiségű hó Bajorországban, Csehországban és Ausztriában. München közelében egy kilencéves fiú meghalt, amikor egy fa kidőlt a hó súlya alatt. Egy svájci szállodát pedig lavina temetett maga alá. Ott hárman sérültek meg.

Tűzoltók őrzik a lezárt utat egy svájci szálloda előtt, amelynek közelében van a legmagasabb hegycsúcs a környéken. A hotelre innen leselkedett óriási veszély.

Egy háromszáz méter széles lavina csúszott rá az épületre, egészen pontosan annak éttermére. Szemtanúk elmondták, hogy a hógörgeteg óriási robajjal érkezett. Három ember megsérült, a többieket kimentették. A hó buszokat és gépkocsikat is maga alá temetett.

forrás: reutersforrás: Reuters

Egyre súlyosabb a hóhelyzet Bajorországban is, ahol már a hadsereget is bevetették. Itt például a katonák egy gyógyfürdő tetejéről takarították le a havat.

"A városunkban még mintegy száz háztetőről kell letisztítani a havat, amelynek rendkívüli súlya van" – magyarázta Berchtesgaden polgármestere. A települést katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították. A környéken több száz ember rekedt a hóban. Őket is a katonák segítenek kimenteni.

Bajorországban a nagy hó miatt súlyos fennakadások vannak a vonat-, a légi és közúti közlekedésben. Több száz sofőr éjszakázott az autópályán, a gépkocsikban.

Az autópályák közelében helikopterekkel igyekeznek lesodorni a havat a fákról, hogy a leszakadó ágak ne nehezítsék a közlekedést.


Ausztria egyes részein három méternyi hó hullott az elmúlt napokban. Nyolc ember meghalt, ketten eltűntek, több ezer háztartásban nincs áram. A hó-Armageddonnak ráadásul még nincs vége. A következő egy hétben az előrejelzések szerint még több méternyi hó hullhat.

atv.hu

További külföldi híreink