Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-12-26 17:18:00

Sikeresen tesztelték a nukleáris rakétahordozót Oroszországban

Vlagyimir Putyin orosz elnök felügyelete alatt sikeresen tesztelték az Avantgard kódnevű hiperszonikus hadászati interkontinentális rakétarendszert, amely hagyományos és atomrobbanófejek hordozására egyaránt alkalmas.

Sikeresen tesztelték a nukleáris rakétahordozót Oroszországban

Vlagyimir Putyin az orosz védelmi minisztérium épületéből távolról követte figyelemmel a Távol-Keleten végrehajtott kísérletet. A rakéták 6000 kilométert tettek meg az uráli kilövőállástól a Kamcsatkai-félszigeten lévő Kura támaszpontig.

Putyin márciusban jelentette be, hogy új fegyvereket fejlesztenek ki, köztük az Avantgard rakétarendszert, amelynek rakétái állítása szerint a világ szinte bármely pontjára képesek lecsapni, jól manőverezhetőek és képesek könnyen kikerülni a légvédelmi rakétákat.

Az elnök köszönetet mondott a tervezőknek, akik 2003 óta dolgoznak a fejlesztésen, a kísérlet résztvevőinek és a védelmi minisztériumnak a kiváló munkáért.


Az orosz elnök nagyra értékelte a sikeres kísérletet, és megállapította, hogy Oroszország elsőként jutott az új típusú fegyverhez. Az orosz hadseregben 2019-ben állítják hadrendbe az új rakétarendszert

- idézte az elnököt a Kreml.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink