Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-12-13 12:43:00

Magyarellenes feliratot firkáltak a bukaresti magyar iskola kerítésére

Egy azonosítatlan fiatalember magyarellenes feliratot festett a bukaresti magyar tannyelvű Ady Endre Líceum kerítésére - tudatta csütörtökön a Maszol.ro hírportál.

A romániai magyar lap fényképeket is közölt a fehér kerítésre fekete festékszóróval írt "Gyűlöljük a bozgorokat" feliratról, hozzátéve, hogy a magyarokra lealacsonyító jelzőként használt "bozgor" kifejezés "hazátlant" jelent.

Az MTI telefonos megkeresésére Trif Olga, a tanintézet igazgatója elmondta: a - szülők közmunkájával és az önkormányzat anyagi támogatásával frissen rendbe hozott - kerítést egy arcát maszkkal eltakaró, láthatóan ittas fiatalember firkálta össze szerdán. Az iskola őrének közbelépése nyomán a tettes elmenekült, ellene az igazgató rendőrségi feljelentést tett.

Arra a felvetésre, hogy az elkövetőnek tudnia kellett, hogy magyar iskoláról van szó, Trif Olga azt hangsúlyozta, hogy négy éve, amióta Bukarestben él, egyszer sem találkozott magyarellenes gyűlölködéssel, az önkormányzat, minisztérium részéről is mindig támogató szándékot tapasztalt.
 

"Megtörtént, ez van, de úgy érzem, ez egy elszigetelt eset, egyáltalán nem jellemző. Mindig csak támogatást nyertünk azzal, hogy Bukarestben magyar iskolaként működünk, nem éreztem soha azt, hogy ebből kárunk származna"

- mutatott rá az iskolaigazgató.

További külföldi híreink