Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-12-04 06:22:00

Elárverezik Luke Skywalker fénykardját, 60 millió forintot is adhatnak érte

Akár kétszázezer dollár, átszámítva csaknem 60 millió forint is befolyhat Luke Skywalker ikonikus fénykardjáért, amit árverésre bocsátanak Los Angelesben. Az aukción más Csillagok háborúja-ereklye is kalapács alá kerül.

A Star Wars az egyik leghíresebb sci-fi film, melynek főszereplője Luke Skywalker, az ifjú jedi lovag. Skywalker eredeti fénykardját most árverésre bocsájtják.

A fénykard minden idők egyik leghíresebb fegyvere a filmvilágban. A legnagyobb rajongók pedig most akár haza is vihetik. Az árverés meghirdetői szerint, Skywalker fegyveréért akár 200 000 dollárt, vagyis 57 millió forintot is bezsebelhetnek.

Luke Skywalker fénykardját az eredeti Csillagok háborújából egy díszlettervezőtől kaptuk, aki Oscar-díjat nyert a filmért - mondta az aukciósház egyik vezetője.

Az árverésen más Csillagok háborúja-ereklye is kalapács alá kerül, például az 1977-ben készült részben használt pilótasisak. A szervezők szerint a Los Angelesben megtartott négy napos aukción befolyt összeg rekordokat dönthet.

atv.hu

További külföldi híreink