Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-11-17 17:08:00

Tragédia: Legalább 43 ember meghalt bombázásában

Legkevesebb 43 ember, többségében civil vesztette életét szombatra virradóra az Iszlám Állam terrorszervezet uralta kelet-szíriai Hadzsin térségben az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció bombázásában - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat és SANA szíriai hírügynökség.

Rámi Abdurrahmán, a Központ vezetője szerint a légi támadás egy kistelepülést ért az iraki határ közelében fekvő Hadzsin városa közelében.

A halálos áldozatok között 17 gyermek és 12 nő is volt. Az egyelőre nem világos, hogy a bombázásban életüket vesztett férfiak civilek voltak-e, vagy a terrorszervezethez tartoztak.

A Washington vezette terrorellenes szövetség egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Az Egyesült Államok támogatta, Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű milíciaszövetség szeptemberben indított nagyszabású offenzívát Deir-ez-Zór kelet-szíriai tartomány területén a dzsihadisták kiűzésére. 

Az Iszlám Állam, amely egykor kiterjedt területeket ellenőrzött Szíriában, mára csak két kisebb térséget ellenőriz: egyet keleten és egy másikat az ország déli sivatagos felében.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink