Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-07-12 13:24:00

Ilyen nincs: hajnali 1-kor a kapitányukat éltették a stadionban maradt angol drukkerek

A kiesés ellenére úgy tűnik, a többség büszke a nemzeti csapatra Angliában. A szövetségi kapitány és a játékosok is belopták magukat a drukkerek és a sajtó szívébe is. Voltak azért balhék is, főként részeg szurkolók verekedtek össze a vesztes meccset követően.

A hihetetlen jelzővel illette a brit Express című lap néhány száz angol drukker mutatványát, akik a csapatuk kiesését követően, hajnali 1-ig még a stadionban maradtak és a gyepen sétáló szövetségi kapitányt, Gareth Southgate-t éltették.

Mint ismert, a háromoroszlánosok a hosszabbításban kapott góllal vesztették el az elődöntőt Horvátországgal szemben.

A szövetségi kapitány mindennek ellenére büszkeséggel beszélt az angol válogatottról a vereséget követően.


"Nagyon jól játszottunk az első félidőben, sokat birtokoltuk a labdát, ott kellett volna megszerezni a második gólt"

– mutatott rá a vereség okára a 47 éves szakvezető.

"Időbe fog telni, amíg erre pozitívumként tudunk majd gondolni. Rég jutottunk ilyen messzire és ha már itt voltunk, akkor meg akartuk ragadni az esélyt. Kiváltképpen azután, ahogy az első játékrészben futballoztunk" - fejtette ki.

A sajtó is büszke a csapatra

Az angol sajtó is egyöntetűen dicsérte a válogatottat. A The Daily Telegraph konzervatív napilap szemleírója szerint Anglia szereplése "amíg tartott, addig az évtized bulija volt" a szurkolók számára. A lelkes, fiatal csapat - amelynek tagjai közül mindössze hárman éltek, amikor Anglia 1990-ben elődöntőt játszott - az egész országot átformálta, felpezsdítette Anglia lelkét, és végre nyújtott valami pozitívumot, amely körül az ország felsorakozhatott - fogalmaz a brit lap.

A Telegraph szerint a válogatott teljesítménye egységbe terelte az országot, elmaradt a szokásos morgolódás. Anglia hálás ennek a csapatnak, felismerte, hogy ez a társaság - oly sok elődjétől eltérően - az eredménytől függetlenül ezúttal nem fog eltűnni a süllyesztőben. Gareth Southgate, a szerény, udvarias szakvezető pedig az angol futball természetes nagykövetévé lépett elő, olyasvalakivé, akit az angolok országuk képviselőjeként szeretnének látni a nemzetközi porondon. A válogatott minden tőle telhetőt megtett, és egész Angliát büszkeséggel töltötte el - fejeződik be a The Daily Telegraph értékelése.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap is azt emelte ki, hogy az angol szurkolók "összetört szívvel ugyan, de büszkén" ünnepelhetik a válogatottat, és joggal tisztelhetik nemzeti hősként Gareth Southgate csapatát, amelynek köszönhetően Anglia ismét büszke lehet labdarúgására. A lap elemzése szerint Anglia nem valami "örömteli véletlen" folytán jutott a döntő küszöbéig, aki így gondolja, annak "fogalma sincs a futballról". A moszkvai elődöntőn a válogatott 63 percig vezetett, 46 percet játszott egyenlő állásnál, és Horvátország mindössze 11 percig állt jobban, de természetesen ez az a döntő 11 perc, amelyre mindenki emlékezni fog. Ezek a számok azonban azt is mutatják, hogy Anglia nem saját formáját felülmúlva teljesített, és a vereség ellenére nem lehet megtört együttesnek nevezni. Az ilyen mérkőzések igen ritkán tapasztalható atmoszférájában egyetlen pillanatnyi oda nem figyelés, a veszély egyetlen pillanatnyi észre nem vétele dönt.

Sok szempontból azonban Anglia volt a legjobb ezen a világbajnokságon. Nem futballértelemben, nem technikai értelemben, hanem testvérekként összetartó csapatként, olyan együttesként, amely többet nyújtott egyes tagjai egyéni teljesítményének puszta összegénél. Ebben a tekintetben Anglia volt a kiemelkedő válogatott a vb-n. Szégyenkezésnek tehát nincs helye, kudarcról nem lehet beszélni, a válogatott mindent megtett, amit tudott, Southgate kivételes munkát végzett, és megérdemli, hogy legalább a következő négy évben is ő formálja a csapatot - áll a Daily Mail csütörtöki kiadásának méltatásában.

Az elődöntő elvesztése ellenére az angolok számára nem ért véget az oroszországi torna, hiszen szombaton - magyar idő szerint 16 órától - a bronzéremért lépnek pályára Belgiummal szemben Szentpéterváron- írja az MTI.

A Blikk közben összegyűjtött néhány balhés esetet, Liverpoolban például tömegverekedés tört ki a meccs után, Londonban állítólag óránként 300 incidenst jegyeztek a mentősök. Volt olyan hely is a fővárosban, ahol csoportosantámadtak részeg drukkerek a kiérkező rendőrökre. Birminghamben is szurkolók verekedtek össze, egyesek oszlopokra másztak fel, hogy menedéket keressenek, volt, aki le is esett a magasból.

atv.hu

További külföldi híreink