Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-06-14 15:45:00

Hivatalos: végleg leállították a maláj utasszállító keresését

Dollárszázmilliókat költöttek a repülés történetének eddigi legnagyobb talányának megoldására, de senki nem akadt rá a 2014 márciusában nyoma veszett maláj gép roncsaira.

Hivatalos: végleg leállították a maláj utasszállító keresését

Hosszú éveken át keresték a Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gépének roncsait. A Boeing-777-esből az évek során csak néhány kisebb darab került elő, de mást nem találtak, a szakemberek így pedig csak találgatnak.

Egyes elméletek szerint a kapitány dehermetizálta a repülőt, majd miután ezzel megölte az utasokat, úgy szállt cikkcakkban a géppel, hogy kikerülje a a térségben lévő országok radarjait. Ezt a hivatalos szervek ugyanakkor cáfolták.

A régi-új malajziai miniszterelnök, Mahathir Mohamad szerint az MH370-es járatot valaki a távolból zuhanthatta le, egy másik elképzelése szerint pedig a Boeing törzsén kialakult repedések okozták a 2014 márciusában eltűnt járat katasztrófáját. Azóta összeesküvés-elméletek is napvilágot láttak: egyesek Putyint, illetve Izraelt vélik felfedezni a háttérben.

Így vagy úgy, de a keresést végérvényesen is leállították, vagyis nagy valószínűséggel soha nem derül ki, mi lehetett a háttérben.

atv.hu/hvg

További külföldi híreink