Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-06-11 08:27:00

Újabb papot lőttek agyon a Fülöp-szigeteken

Agyonlőttek egy katolikus papot temploma kápolnájában, amint misét készült bemutatni a Fülöp-szigetek északi részén - közölte a helyi rendőrség hétfőn.

Féléven belül ő volt a harmadik pap, akit meggyilkoltak a délkelet-ázsiai országban.
    
Richmond Nilót a fővárostól, Manilától északra fekvő Nueva Ecija tartomány Zaragoza nevű városában gyilkolták meg vasárnap este. Két, motoron érkező ismeretlen tettes az ablakon keresztül lőtt rá négy alkalommal a papra, aki a templom oltára mögött készült a misére.

    
Egy héttel ezelőtt a fővárostól délre, a Laguna tartománybeli Calamba városában sebesítettek meg egy másik papot egy lövöldözésben. 

    
Április 29-én a Fülöp-szigetek északi részén lévő Cagayan tartomány Gattarán városában gyilkoltak meg egy bányászatellenes nézeteiről ismert római katolikus papot, közvetlenül a vasárnapi mise után. A 37 éves Mark Ventura éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték. A sisakot viselő gyilkos tettestársával együtt motoron menekült el.

    
Tavaly decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Ecija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában.

    
A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink