Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-04-25 05:10:00

Ezek az állapotok fogadták az ATV munkatársát egy észak-koreai kórházban

A helyszín Észak-Korea, ahol műtétek százai maradnak el a szegényes körülmények, és a katasztrofális higiénés állapotok miatt. A Magyar Baptista Szeretetszolgálat műtéti eszközöket, egészségügyi felszereléseket és gyógyszereket vitt az országba. Az ATV stábja elkísérte a szeretetszolgálatot.

Az ATV tudósítója Észak-Koreában járt

 

Miközben a Baptista Szeretetszolgálat munkatársait kíséri körbe az igazgató, arról mesél, hogy szinte minden kórházi felszerelésből hiányt szenvednek. Most egy altatógép ment tönkre, sokszor műtétek alatt áll le teljesen. A Sariwoni Kórház igazgatója, Dr. Chol Shi hozzátette, hogy a műtőkben szinte alig van működő felszerelés.

A segélyszervezet alelnöke már 20 éve jár Észak-Koreába segíteni. Szilágyi Béla azt mesélte, hogy az elmúlt évek alatt katasztrofális higiénés állapotokat látott, például a műtéteknél.

A Baptista Szeretetszolgálat, egy teljes listát kapott arról, hogy mire van szüksége a kórháznak. A szervezet munkatársai most azon dolgoznak, hogy minél nagyobb egészségügy szállítmányt tudjanak eljuttatni a kórházba. Az biztos, hogy a műtétekhez elengedhetetlen altatatógépeket és komplett sebészeti felszereléseket is tesznek majd a segélyszállítmányba.

Van olyan kórház, ahol átlagosan 1500 műtétet végeznek évente. Ha megkapják a szükséges felszereléseket, akkor akár megháromszorozhatják az operációk számát. Ha minden jól megy, akkor már nyáron megjöhet az első két konténer a különböző egészségügyi felszerelésekkel.

atv.hu

További külföldi híreink