Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-04-23 14:06:00

Megszületett Katalin hercegné harmadik gyermeke

Katalin és Vilmos harmadik gyermeke helyi idő szerint 11 órakor jött a világra. A harmadik trónörökös 3,79 kilogrammal született. A pici és az édesanya is jól vannak.

Megszületett Katalin hercegné harmadik gyermeke

Fia született hétfőn Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának. Már értesítették a két család hozzátartozóit a jó hírről. A palota a hírt csaknem kétórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 92 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt értesítették. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke a királynő hatodik dédunokája.

Az újszülött trónörökös az ötödik az öröklési sorban. Ez azt jelenti, hogy Charlotte hercegnő (Katalinék második gyermeke) megelőzi újdonsült testvérét az öröklési rendben, ami az első alkalom a történelemben.

A Kensington palota közleménye szerint Vilmos herceg hétfőn a reggeli órákban vitte be kocsival a kórházba a vajúdó feleségét. A királyi család legfiatalabb tagja ugyanabban a londoni kórházban született, ahol korábban két testvére, György herceg és Charlotte hercegnő is.

Boris Johnson külügyminiszter, Theresa May miniszterelnök és Sadiq Khan London főpolgármestere is gratulált a pici érkezéséhez.

 

Az újdonsült trónörökös két nagyobbik testvére is megérkezett a kórházba:

 Végre megmutatták a kis trónörököst:

 

atv.hu

További külföldi híreink