Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-04-11 10:47:00

Lezuhant egy katonai repülőgép Algériában: 257 halott

Vannak túlélői az algériai főváros közelében történt légikatasztrófának. Nem sokkal a felszállás után egy katonákat szállító repülőgép zuhant le, 257 ember halt meg. Az IL-76-os típusú, szovjet gyártmányú gép egy mezőn csapódott földbe. Az áldozatok többsége katonatiszt és azok családtagjai. A katasztrófa okait vizsgálják

Lezuhant egy katonai repülőgép Algériában: 257 halott

Az algériai állami rádió arról számolt be, hogy több mint száz halálos áldozata van a katasztrófának- írja az MTI. A hivatalos források ezt követően 105 halálos áldozatról szóltak, miközben az RT helyi beszámolókra hivatkozva arról írt, hogy több mint 200 utast szállított a gép és nincsenek túlélők. Az En-Nahár algériai kereskedelmi televízió jelentése szerint összesen 181-en haltak meg.

A replüőgép helyi idő szerint szerda reggel zuhant le, röviddel azután, hogy felszállt a Boufarik Repülőtérről. A gép egy Ilyushin-76-os típus volt- közölte az algériai média.

A BBC délután egy óra után már azt közölte, hogy a tragédiának 257 áldozata van. A portál szerint egyelőre hivatalos magyarázat sincs a történtekre. Annyit írnak, hogy a tragédia okai kapcsán nyomozást indítottak és a hadsereg vezetése a helyszínre tart.

A BBC tudósítása szerint főleg katonák utaztak a gépen egy 10 fős fedélzettel.

Frissül...

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink