Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-08-04 13:06:00

Észak-Korea aljas lépésnek tekinti az amerikai utazási tilalmat

Észak-Korea külügyminisztériuma pénteken aljas lépésnek minősítette, hogy Washington megtiltja az Egyesült Államok állampolgárainak beutazását az ázsiai kommunista országba.

Észak-Korea aljas lépésnek tekinti az amerikai utazási tilalmat

"A csereutazások korlátozásának célja megakadályozni, hogy amerikai állampolgárok megismerhessék, milyen is valójában Észak-Korea. Az intézkedés az ellenséges amerikai politika kudarca, és azt tükrözi, hogy Washington ellenségének tekint minket. Ajtónk mindig nyitva áll minden amerikai előtt, aki jó szándékkal érkezik hozzánk és meg akarja ismerni a valóságot" - idézte a külügyminisztérium szóvivőjét a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Washington a múlt hónapban, az Észak-Koreában tavaly letartóztatott és kényszermunkára ítélt, majd kómában hazaszállított egyetemista, Otto Warmbier halála után jelentette be: megtiltja, hogy állampolgárai Észak-Koreába utazzanak. A tilalom szeptember elsején lép életbe.

Emellett az amerikai külügyminisztérium szerda este kiadott közleményében sürgette az ázsiai országban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy minél előbb hagyják el Észak-Koreát.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink