Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-06-29 07:25:00

London Bridge: Döbbenetes dolog derült ki az egyik terroristáról

A London Bridge-nél a tömegbe hajtó, majd késes támadásba keveredő három terrorista egyikéről kiderült, hogy Nagy-Britanniába érkezésekor hazudott a hatóságoknak - írja a Blikk a brit The Sun cikkére hivatkozva.

London Bridge: Döbbenetes dolog derült ki az egyik terroristáról
A képen jobbra, Rachid Redouane

Az atv.hu is beszámolt arról, hogy június első napjaiban a London hídon (London Bridge) egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a támadók késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén. Heten meghaltak, és csaknem ötvenen megsérültek. A rendőrök a három támadót agyonlőtték.

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik elkövető, a 30 éves marokkói Rachid Redouane hazudott a nevéről és az életkoráról is.

A halottkém megállapította, hogy a férfi öt évvel idősebb, mint ahogy azt állította magáról.

A férfi bevándorláskor a Rachid Elkhdar nevet és öt évvel fiatalabb kort adott meg. Ezért a bevándorlási hivatal úgy tudta, hogy 1991. július 31-én született.

A feleség azonban azt állítja, hogy ezt a nevet az országba érkezésekor vette fel. A neve valójában Rachid Redouane, és 1986. július 31-én jött világra.

Az ellentmondás után az ujjlenyomatát elküldték a marokkói hatóságoknak, akik megerősítették az asszony állítását. A házassági anyakönyvi kivonatában is ezek az adatok szerepelnek - írja a The Sun.

atv.hu / Blikk

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További külföldi híreink