Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-06-19 09:19:00

Cristiano Ronaldo megtalálta új csapatát?

Cristiano Ronaldo visszatérne egykori klubjába, a Manchester United-hez, legalábbis ez derül ki abból, hogy mérlegelni kezdte a lehetőségeket, tudta meg a SkySports. Közben Zinedin Zidane telefonon kérlelte maradásra kulcsjátékosát.

Cristiano Ronaldo megtalálta új csapatát?

A portugál sztár azt követően kezdett új csapat után nézni, hogy a múlt héten kiderült, a spanyol adóhatóság szerint 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, az ügyészség pedig pert indított ellene adócsalás vádjával.

Kellemetlen?

A történet akkor kezdett pikánssá válni, amikor a sajtóban megjelent, bár a Real Madrid kiállt világklasszis futballistája mellett, mégis arra kérték a spanyol lapokat, hogy abban az esetben, ha Ronaldo adócsalási ügyéről írnak, olyan képet publikáljanak róla, amelyen nem a Real Madrid mezében szerepel. Ugyanakkor a négyszeres aranylabdás támadó leszögezte, lelkiismerete tiszta.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt azonban valószínűleg nem kellene letöltenie.

Visszatérés az Old Traffordba?

A napok óra tartó botrány médiavisszhangja miatt Cristiano Ronaldo eltökélt szándéka elhagyni a Real Madridot és Spanyolországot. Ez abból is látszik, hogy átigazolási kérését már be is nyújtotta a királyi klubhoz. Az új cél pedig nem más, mint a Manchester United – legalábbis ezt írja a SkySports meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A Vörös Ördögök még 2009 nyarán, 80 millió fontért adták el a portugál klasszist a Real Madridnak, és ugyan nyitottak lennének a visszatérésére, de az Old Trafford-ban úgy látják, Ronaldo ki fog tartani Madrid mellett.

Az is igaz, hogy C. Ronaldo utasította menedzserét, nézzen körül a Spanyolországon kívüli klub piacon. A focicsapatok azonban nincsenek könnyű helyzetben, mert bármennyire is szeretnék leigazolni az aranylábú támadót, nem sokan rendelkeznek a szükséges pénzügyi fedezettel.

Korábban szóba került a Paris Saint-Germain és az AC Milan, ahogy Kína is szívesen látná saját bajnokságában a portugál fenomént. A SkySports szerint

a Real Madrid mindent be fog vetni, hogy megtartsa a 32 éves sztárját, de ha az ügy a távozásba torkollik, egyértelmű esélye egyedül a Manchester Unitednek lehet.


Zidane telefonon hívta fel Ronaldót

A távozás híre azért is lehet szomorú a madridiaknak, hiszen a királyi gárda most zsebelte be egymás után másodszor a Bajnokok Ligája címet. Nem véletlenül kérlelte Zinedin Zidane Ronaldót. „Szükségem van rád” – ezekkel a szavakkal hívta fel, és megpróbálta maradásra bírni a portugál sztárt – írta az Inforádió a Marca értesülésére hivatkozva. A francia tréner elmondta, hogy

a Real még sok trófeát szerezhet, és ehhez szüksége van Ronaldo góljaira és győztes mentalitására is.


A Real edzője reméli, hogy meg tudja győzni a portugált, maradjon Madridban. A nyár folyamán még többször fognak beszélni telefonon, és ha visszatér szabadságáról az aranylabdás, akkor személyesen is, hogy megoldják a helyzetet.

Zidane mellett egyébként csapattársa, Sergio Ramos is beszélt Ronaldóval, aki jelenleg a portugál nemzeti válogatottal az oroszországi Konföderációs Kupán vesz részt.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További külföldi híreink