Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-04-20 07:36:00

Mindent megbénító elektromos bombával válaszolnak az oroszok

Oroszország azt állítja egy friss propaganda-jelentésben, hogy egyetlen „elektronikus bombával” képes megbénítani a teljes amerikai hadiflottát.

Mindent megbénító elektromos bombával válaszolnak az oroszok
Fotó: Reuters

Az orosz hírügynökség szerint ez a technológia repülőgépeket, hajókat és rakétákat tehet használhatatlanná oly’ módon, hogy egy elektronikus jeleket zavaró fegyverrel működésképtelenné teszi azok berendezéseit. A beszámoló az orosz elektronikus hadviselés célpontjai közé sorolja a műholdakat is, amelyeket szintén semlegesíteni tudnak.
 
Korábban már bevált
 
Állítólag néhány évvel ezelőtt egy orosz katonai repülőgép többször körberepülte a Donald Cook elnevezésű amerikai rombolót a Fekete-tengeren, és kikapcsolva annak berendezéseit, magatehetetlenül otthagyta a vízen hánykolódni.

Ezzel a technikával az oroszok saját bázisaik fölé is képesek olyan elektronikus zavaróernyőket telepíteni, amelyekkel végső soron láthatatlanná tehetik azokat az ellenséges radarok képernyői számára.

A propagandaanyag még Frank Gorenc amerikai tábornokot is idézi, aki elismerte: „az orosz elektronikus fegyverek teljesen megbénítják az amerikai rakétákba, repülőgépekre és hajókra telepített elektronikus berendezések működését”.
 
Trump nem szórakozik
 
A bejelentést megelőzően Donald Trump elnök több romboló, egy cirkáló, valamint egy tengeralattjáró kíséretében a Koreai-félszigethez irányította az amerikai Carl Vinson atommeghajtású anyahajót, melyen közel 100 repülőgép áll készenlétben.
 
A The Sun úgy tudja, hogy

a főparancsnok tovább erősíti az amerikai haderő mozgósítását, és a jövő héten a Japán-tengerre küldi a Ronald Reagan és a Nimitz anyahajókat.

Oroszország és Kína már közölte is: kémhajót küldött a térségbe, hogy növekvő feszültségek közepette kivédhessék az amerikai haderő okozta nyomást. Putyin pedig arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy „tanúsítson önuralmat”.
 
atv.hu / The Sun

További külföldi híreink