Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-07-26 10:55:00

Túszdráma: Iszlamisták elvágták egy 86 éves pap torkát

A túszejtők az Iszlám Államot éltették miközben behatoltak a normandiai Rouenben található templomba, ahol túszul ejtették a papot, két apácát és két hívőt. A 86 éves papnak elvágták a torkát, mielőtt a helyszínre érkező kommandósok lelőtték őket.

A késsel felszerelkezett fegyveresek brutális módon elvágták annak a 86 éves papnak a torkát, aki a normandiai Rouen egyik templomában szolgált. A terrortámadás során a kommandósok lelőtték a merénylőket. 

A támadók helyi idő szerint 9.45-kor hatoltak be a Gambetta templomba a reggeli imádság ideje alatt. Túszul ejtették a papot, két apácát és két hívőt, akik az épületben tartózkodtak. 

A túszejtők az Iszlám Államot éltették miközben behatoltak a normandiai Rouenben található templomba, ahol túszul ejtették a papot, két apácát és két hívőt Galéria: túszokat ejtettek egy francia templomban További képek

 

A helyi média úgy tudja, az épületbe történő belépéskor, a támadók az Iszlám Államot éltették.

A templomben tartozkodó harmadik apácának sikerült kiszöknie, ő értesítette a hatóságokat. 

Az egy óra hosszig tartó túszdráma végül a túszejtők lelövésével ért véget. A rendőrség a templomban megtalálta a 86 éves Jacques Hamel holttestét. Sajtóinformációk szerint a férfinak elvágták a torkát. A DailyMail úgy tudja, le is fejezték az áldozatot. 

a 86 éves jacques hamelA 86 éves Jacques Hamel

A Vatikán elítélte a "barbár támadást", a közleményben azt írták,

különösen kegyetlen, hogy ezt egy szent helyen hajtották végre.

Az egyik hívő a szemtanúk szerint életveszélyes sebesülésekkel került kórházba. A Canterbury-i érsek Just Welby arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak Franciaországért és az áldozatok hozzátartozóiért.  

Az anti-terrorista egységek főügyésze azt nyilatkozta, az incidens valószínűsíthetően terrortámadás volt. Helyi lapok úgy tudják, a dzsihadisták a hátsó ajtón keresztül léptek be az épületbe. Az egyik férfi iszlamista egyenruhát viselt. 

A helyi média úgy tudja, a támadók a belépéskor a "Daesh" kifejezést kiabálták, ami az Iszlám Államra utal. A rendőrség lezárta a környező utakat, és mindenkit arra kértek, hogy maradjanak otthon. A templomot átvizsgálták, nem találtak robbanószert. 

Az egyik helyi lakos éppen az épület közelében sétált, amikor a horrorisztikus események történtek. A kommandósok gyorsan elzavarták a környékről a gyanútlan járókelőt. 

Francois Hollande francia államfő és Bernard Cazeneuve azonnal a helyszínre sietett. Manuel Valls francia miniszterelnök úgy fogalmazott, "elborzasztotta ez a barbár támadás".

"Minden franciát és katolikust támadás ért"

- vélekedett. 

Az elmúlt néhány hónapban Franciaország többször is súlyos támadások helyszínévé vált. Július 14-én a délkelet-franciaországi Nizzában a tunéziai Mohamed Lahouaiej-Bouhlel egy bérelt hűtőkocsival belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán. A merényletben 84-en meghaltak, és több mint 350-en megsérültek.

Hollande: Gyalázatos terrorcselekmény

Gyalázatos terrorcselekménynek nevezte Francois Hollande francia elnök azt a támadást, amely kedden történt egy észak-franciaországi kisváros templomában. A francia államfő azt mondta, hogy a terroristák tettük elkövetésekor az Iszlám Állam dzsihadista szervezetre hivatkoztak.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett a normandiai Rouen közelében egy katolikus templomban kedden elkövetett késeléses támadás elkövetőjeként. Az Iszlám Állam szócsöveként működő Aamák hírportálon közzétett közlemény szerint a szervezet két "katonája" hajtotta végre a támadást.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink