Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-06-13 15:48:00

Trump a muszlimokat okolja az orlandói lövöldözés miatt és lemondatná Obamát

Donal Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns a muszlim közösségeket hibáztatta hétfőn az orlandói mészárlás bekövetkezéséért, mert nem jelentik a hatóságoknak az olyan embereket, mint a melegbár elleni támadás elkövetője. A demokraták várható elnökjelöltje, Hillary Clinton szerint ugyanakkor nem szabad démonizálni a muzulmán amerikaiakat.

Trump a muszlimokat okolja az orlandói lövöldözés miatt és lemondatná Obamát

Trump úgy fogalmazott a CNN hírtelevíziónak adott telefonos interjújában: sok olyan ember van, aki érezhette, hogy Omar Marteen egy "ütődött", hogy valami ilyesmi történhet.


Azt mondta, hogy szemügyre kell venni a mecseteket és a muzulmán közösséget, mert szerinte a közösség ismeri azokat, akik közel vannak ahhoz, hogy "felrobbanjanak".

Ne démonizálják a muzulmán amerikaiakat 

Hillary Clinton a demokraták várható elnökjelöltje szerint azonban az Egyesült Államoknak oly módon kell megvédeni az állampolgárait, hogy eközben ne démonizálja a muzulmán amerikaiakat. "Nem démonizálhatunk, nem uszíthatunk és hirdethetünk háborút egy egész vallás ellen" - hangsúlyozta Clinton.

Donald Trump saját közösség oldalán bővebben is kifejtette véleményét:

"Tegnap este nemzetünket megtámadta egy radikális iszlám terrorista. Ez volt a legsúlyosabb terrortámadás amerikai földön 9/11 óta, és már a második hasonló jellegű az elmúlt 6 hónapban."

Trump élesen bírálja az amerikai elnököt: „Obama elnök mai nyilatkozata botrányos módon nem is tartalmazta a “radikális iszlám” szavakat. Pusztán ez okból kifolyólag is le kell mondania. 

Ha Hillary Clinton ezután a támadás után sem tudja kiejteni ezt a két szót, hogy “radikális iszlám”, akkor vissza kell lépnie az elnökségért folytatott versenyből.”

A republikánus aspiráns szerint amennyiben Amerika nem veszi fel a kesztyűt és nem józanodik ki nagyon gyorsan, „akkor nem lesz többé országunk.”

Trump szerint az ország vezetői gyengék.


„Mondtam, hogy ez fog történni - és csak egyre rosszabb lesz. Próbálok életeket menteni és megakadályozni a következő terrortámadást. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy továbbra is politikailag korrektek legyünk” – írja Trump,

majd emlékeztetet rá, hogy a terrorista Omar Mir Saddique Mateen egy olyan afgán bevándorló fia, aki nyíltan kifejezte, hogy támogatja az afgán Talibánt és megpróbált indulni a választásokon Afganisztánban.

Növelné a bevándorlást?

Trump azzal vádolja Hillary Clintont, hogy nagymértékben növelni akarja a közel-keleti bevándorlók számát, már az első ciklusában több százezer embert hozna be, „és nem lesz módunk őket ellenőrizni, fizetni értük, és megakadályozni a második generáció radikalizálódását”.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink