Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-05-30 07:23:00

Döbbenetes infót találtak Abdeslam laptopján: Vérbe borítanák az Eb-t

A fanatikusok azt tervezik, hogy öngyilkos merénylőkkel, fegyverekkel, drónokkal és kémiai eszközökkel veszik célba Marseille-ben az angol drukkereket.

Döbbenetes infót találtak Abdeslam laptopján: Vérbe borítanák az Eb-t
Kikötő Marseilleben

A rendőrség tudomására jutott, hogy az Iszlám Állam terroristái azt tervezik, hogy a 2016-os Európa bajnokságon megtámadják az angol futballdrukkereket. 

A hatóságok nyilvánosságra hozták azokat az adatokat, amiket Salah Abdeslam, a párizsi és brüsszeli terrortámadások kitervelésében résztvevő terrorista laptopján találtak. A terv szerint a június 11-ei Anglia-Oroszország mérkőzésen csaptak volna le a fanatikus iszlamisták. 

A rendőrség attól tart, hogy a támadást Abdeslam letartóztatása ellenére is végrehajtják a dzsihadista hívek. 

Az Egyesült Királyság biztonsági vezetői aggódnak, hogy az angol drukkereket a szurkolói területen vehetik célba a fegyverekkel. A Daily Mirrornak egy vezető beosztású forrás azt mondta, nagy a veszélye annak, hogy a biztonsági zónán kívül eső területeken csaphat le az Iszlám Állam. 

"Az önfeledt, részeg szurkoló rendkívül könnyű célpont lehet. Ezért nagyon szorosan együttműködünk a francia kollégákkal" - fogalmazott. 

Találtak egy fényképet is azon a laptopon, amelyet Abdeslam brüsszeli rejtekhelyén foglaltak le. Az utalások és a fénykép szerint, Marseille történelmi Old Port nevű helyét jelölték ki a támadások célpontjának. Itt gyülekeztek ugyanis az angol drukkerek két héttel Anglia első meccse előtt. 

atv.hu / Mirror

További külföldi híreink