Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-23 16:52:00

Durván beolvasott a belga hatóságoknak egy izraeli miniszter

Hevesen bírálta szerdán Jiszráel Katz hírszerzési és közlekedési miniszter a belga hatóságoknak a terrorveszéllyel szembeni, általa erőtlennek tartott válaszlépéseit, mindössze egy nappal a brüsszeli robbantásokat követően, amelyekben a legfrissebb összesítések szerint 31 ember meghalt és több mint 250 megsebesült.

Durván beolvasott a belga hatóságoknak egy izraeli miniszter
Jiszráel Katz

"Ha Belgiumban továbbra is a csokoládéjukat eszik, szépen éldegélnek, nagyszerű liberálisként és demokrataként mutatják magukat a világnak és továbbra is figyelmen kívül hagyják, hogy az ott élő muzulmánok egy része terrorcselekményeket készít elő, nem nyerhetik meg a terrorellenes harcot" - hangoztatta a sarkos véleményéről ismert tárcavezető az izraeli állami rádióban.

Katz ezzel egyidejűleg azt vetette az amerikai elnök és az európai vezetők szemére, "félnek kimondani, hogy az iszlamista terrorral szemben folyik a harc. Ha az ember nem nevezi nevén az ellenségét, nem tud ellene világháborút vívni" - vélte.

forrás: reutersForrás: Reuters

A miniszter Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök legnagyobb ellenfelének számít a jobbközép Likud párton belül. Nemrég azt követelte, hogy a palesztin merénylők minden családtagját toloncolják ki a Gázai övezetből.

Előző nap a Netanjahu bizalmasának számító, jelenleg tudományügyi miniszterként dolgozó Ofir Akunisz azt rótta fel az európaiaknak, hogy annyira a zsidó állam bírálatára összepontosítanak, hogy emiatt "több ezer iszlamista terrorista sejt" jelentette fenyegetés felett szemet hunytak.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink