Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-13 15:23:00

Fegyveresek rohantak le egy franciaországi kaszinót

Több tízezer eurót rabolt el négy fegyveres férfi szombatra virradóra egy dél-franciaországi kaszinóból.

Az Aix-en-Provence városában lévő játékkaszinóba hajnali két óra körül tört be legalább három fegyveres férfi hatalmas pánikot keltve a mintegy 700 vendég körében. "A jól felfegyverzett férfiak Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, a kaszinó vendégei az asztalok alatt próbáltak menedéket keresni" - mondta el egy szemtanú.

Helyi illetékesek közlése szerint a rablók kiiktatták a biztonsági rendszert, és mire a rendőrök néhány perc múlva kiérkeztek, a teljes kasszával nyomtalanul elmenekültek.  A lövöldözésben nem sebesült meg senki, 15 ember a kitört pánikban sérült meg könnyebben - közölte a rendőrség.

A kasszában több tízezer euró volt, a tettesek Marseille irányába menekültek el. Gépkocsijukat később felgyújtva találták meg a rendőrök, akik négy elkövetőt keresnek.

A kirabolt kaszinó mintegy 300 játékautomatát működtet, és már kétszer vált rablás célpontjává. Az első esetben, öt éve hasonló módon tízezer eurót zsákmányoltak a tettesek, néhány hónnappal később ismeretlen nagyságú összeget vittek el.

MTI

További külföldi híreink