Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-22 11:34:00

"Európa meg fog halni" Drámai beszédet mondott a francia miniszterelnök

"Európa nem tudja befogadni a menekülteket a háború sújtotta Szíriából és Irakból, a migrációs válság vészhelyzetbe sodorta az Európai Uniót" - mondta a francia miniszterelnök, Manuel Valls.

"Európa meg fog halni" Drámai beszédet mondott a francia miniszterelnök
Forrás: Reuters

A Davos-i Világgazdasági Fórumon Valls hangsúlyozta, Európának azonnali intézkedéseket kell tennie, hogy megvédje a határait. "Máskülönben teljesen destabilizálódnak a társadalmaink" - tette hozzá. 

Amikor Schengen széthullásáról kérdezték, csak annyit felelt: "Nem a schengeni övezet hal meg, hanem Európa. Ha európa nem képes megvédeni a határait."

"Az alapító atyák által meghatározott európai koncepció van most vészhelyzetben. Ezért kell határőröket állítani az EU határaira. Néha az az érzésünk, hogy nincsenek is határvonalak. Nem, a határok léteznek, és azokat meg kell védeni."

forrás: reutersForrás: Reuters

Németország a tavalyi évben több mint 1 millió menekültet fogadott be. Most az ország hatalmas kihívással néz szembe. A szocialista miniszterelnök kijelentette: "A leghatározottabb üzenetet kell küldenünk: nem látunk minden menekültet szívesen itt Európában."

"Óriási hullámokat indítanak el az üzeneteink. Amit ma Európában mondunk, azt másodpercekkel később a líbiai menekülttáborokban olvassák az okostelefonokon."

Valls megerősítette, egészen addig marad a készültség Franciaországban, amíg tart az Iszlám Állam elleni "totális és globális háború".

atv.hu

További külföldi híreink