Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-14 15:23:00

A FIFA kizárta az átigazolásból a Real Madridot

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Real Madridot és az Atlético Madridot is kizárta két átigazolási időszakból, miután a két klub megsértette a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

A FIFA kizárta az átigazolásból a Real Madridot
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke és Zinedine Zidane (Fotó: Reuters)

A FIFA csütörtöki közlése szerint a spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyílt átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Erre legközelebb 2017 júliusában lesz lehetősége a spanyol bajnokságban jelenleg éllovas Atléticónak, valamint a harmadik Realnak.

"A FIFA keményen dolgozik azért, hogy megvédje a 18 éven aluli játékosok jogait - akár férfi, akár női, akár amatőr, akár profi futballistáról van szó" - áll a FIFA közleményében.

A szabályok megszegéséért az Atlético Madridot 900 ezer, míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra is megbüntette a FIFA.

A két egyesület - amely eladhat játékosokat - még fellebbezhet az ítélet ellen, de egyelőre egyik sem reagált a hírre.  

Az FC Barcelona a 2015-ös átigazolási időszakokból volt kizárva hasonló okból, így a katalánok tavaly januárban és nyáron sem szerződtethettek úgy játékost, hogy az rögtön bevethető legyen.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink