Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-11-30 17:37:00

Eltűnnek a keresztek Norvégiában a migránsok miatt

A Norvég Bevándorlási Igazgatóság azt kérte az egyházaktól, hogy a migránsok vallási meggyőződésére tekintettel távolítsák el a kereszteket, valamint a Jézust ábrázoló festményeket.

Eltűnnek a keresztek Norvégiában a migránsok miatt

A Norvég Bevándorlási Igazgatóság 30 ezer menekült elszállásolásán dolgozik. Ehhez pedig segítségül hívta a civil szervezeteket és az egyházakat - írja a norvég The Local. Az egyházi befogadóktól azt is kérte az igazgatóság, hogy a migránsok vallási meggyőződésére tekintettel távolítsák el a kereszteket, a Jézust ábrázoló festményeket és minden egyéb vallási szimbólumot a befogadóállomások helyiségeiből illetve a Bevándorlási Igazgatóság minden intézményéből.   

A hírportál szerint a "vallásilag semleges" helyiségek kialakítására vonatkozó felhívásnak szinte minden keresztény felekezet eleget tesz, egyetlen egyház kivételével.

Az Evidence of Faith gyülekezet vezetője, Rune Edvardsen azt nyilatkozta a norvég TV2 riporterének, hogy a központi nagykereszt a helyén marad. Facebook posztjában is megerősítette döntését: mivel a javaslatnak nincs semmi értelme, minden a helyén marad, de a legnagyobb szeretettel várják a menekülteket.

Más keresztény közösségek ugyanakkor üdvözölték a döntést, és helyeslik a keresztény jelképek eltüntetését a migránsokra való tekintettel. A Norvég Missziós Közösség vezetője, Jelte Smith szerint a bevándorlók nem foglalkoznak azzal, milyen jelképek veszik körül őket, mégis eltávolítják a központjukról a szimbólumokat.

A bevándorlási igazgatóság szóvivője szerint ez nem a kereszténység ellen irányul, mivel az összes vallás szimbólumának elrejtését kérik a befogadóktól, egyszerűen csak nem kszeretnék megbántani a bevándorlókat.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink