Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2014-01-06 09:15:00

Hóvihar Amerikában: Több ezer repülőjáratot töröltek

Csak a chicagói repülőtéren több mint kétezer repülőjáratot töröltek helyi idő szerint vasárnap az időjárás miatt. Sok városban zárva maradtak az iskolák. Több mint ezer repülőjárat esett ki az amerikai Középnyugat más városaiban is, köztük Indianapolisban és a Missouri állambeli Saint Louisban.

Több városban, köztük Chicagóban, valamint Milwaukee-ban és Minnesota szövetségi államban rendkívüli iskolai szünetet hirdettek a fagy, jeges szél és a havazás miatt. A hatóságok arra figyelmeztették az embereket, hogy ne induljanak útnak.

Az Egyesült Államok északkeleti területeit megbénító téli vihar az elmúlt napokban legalább 13 halottat követelt. Az ítéletidő 22 államot érint, melyeknek összlakossága eléri a 100 milliót is. New York és New Jersey államban szükségállapotot hirdettek.

A csúszós utak és a rossz látási viszonyok miatt az elmúlt napokban Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban tragikus közlekedési balesetek történtek. Az elmúlt napokban repülőjáratok ezreit törölték a New York-i és a bostoni repülőtereken, de jelentős káosz alakult ki Philadelphia, Boston, Chicago és Washington termináljain is.

Az időjárás-jelentések szerint hétfőn és a következő napokban még hidegebb lehet.

A meteorológiai szolgálat helyi idő szerint szombat este azt közölte, hogy egyes államokban mínusz 30 fokot is meghaladó hideg várható, a hőérzet pedig a hideg szél miatt meghaladhatja a fagypont alatti 40 fokot is. Az ország sok részén már évtizedek óta nem volt ilyen hideg.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink