Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-07-05 06:05:00

Szexdzsihád: iszlamista nőket várnak Szíriába

Muzulmán vallási vezetők arra szólították fel az iszlámhívő nőket, hogy menjenek Szíriába, és nyújtsanak szexuális szolgáltatásokat az Asszad megbuktatásáért harcoló lázadóknak.

Továbbra is heves harcok folynak a szíriai kormányerők és a lázadók között Deraa városánál, a jordán határ közelében. „Allahnak hála, sikerült elfoglalunk egy határállomást. Tegnap még bennünket gyilkoltak a kormánykatonák, ma viszont mi ölünk. Így védjük meg magunkat – mondta az egyik lázadó.

A Basár el-Asszad szír elnök megbuktatásáért és az iszlám törvénykezés bevezetéséért harcoló felkelők felvidítását újabban a muzulmán vallási vezetők is szívükön viselik. Már több vallási rendeletet is kiadtak, amelyben felszólítják az iszlám országokban élő, vallásos nőket, hogy utazzanak Szíriába, és nyújtsanak szexuális szolgáltatásokat a lázadóknak.

Egy ismert szaúdi teológus, Muhamed al-Arifi adta ki a rendeletet, aki korábban több más társával együtt engedélyezte a dzsihádistáknak, hogy nőket erőszakoljanak Szíriában. Arifi szerint a nők most szexuális szolgáltatásaikkal vívnak dzsihádot, így bizonyosan a paradicsomba jutnak.

A felhívásra sok vallásos tunéziai lány Szíriába ment, hogy prostituáltként kísérje a felkelőket. Köztük van egy 16 éves lány is, akinek a szülei kétségbeesetten nyilatkoztak egy arab televíziónak. „Még csak 16 éves! Vallásos agymosásban részesítették” – panaszkodott az édesapa.

Szakértők szerint ez is egyike az iszlám számos ellentmondásának. A muzulmán nők ugyanis kötelesek egész testüket eltakarni, de a dzsihád érdekében prostituálhatják magukat. A hazugság tiltott, de az iszlám érdekében megengedett. Az öngyilkosság ugyancsak tilos, de a dzsihád érdekében elkövetett öngyilkos merénylet mártíromságnak számít.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink