Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2009-06-06 17:45:52

Sorra gyilkolja a turistákat a pálmabor a szigetparadicsomban

Óvatosságra intik a Bali szigetére utazó turistákat, mivel az elmúlt héten 25 ember halt meg pálmabor fogyasztása miatt.

Az alkoholmérgezésnek négy külföldi áldozata is van.

A helyi nevén arak-nak nevezett ital színtelen és cukormentes, a kókuszpálma nedvéből vagy rizsből készül. A pálmabor sokkal olcsóbb, mint az import áruk, és jóval magasabb az alkoholtartalma is: akár még az 50%-ot is elérheti.

A rendőrség az alkoholmérgezések után letartóztatta a denpasari szeszgyár tulajdonosát és két alkalmazottját, miután az üzemben majdnem 2500 liter metil-alkohollal szennyezett arakot találtak. A szándékosság kérdését jelenleg is vizsgálják. A sziget rendőrségének szóvivője elmondta:
“Az áldozatok boncolásából és az alkohol vizsgálata alapján megállapítottuk, hogy abban a metil-alkohol mennyisége jóval meghaladta a megengedett határértéket.” – nyilatkozta Gde Sugianyar, a Bali rendőrségi szóvivője,

Jelenleg 21 ember szorul kórházi ápolásra a helyi ital fogyasztása miatt. Bali Turizmus Egyesülete azt javasolja a turistáknak, hogy csak a hivatalosan besorolt italokat fogyasszák.

Ajánlom

További külföldi híreink