Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2011-08-31 14:58:51

Alaptörvény Asztala: „asztalszolgát” kell biztosítani a gondozáshoz

Ma kapták a levelet, holnap már állnia kell az asztalnak a polgármesteri hivatalokban és a körjegyzőségeken.

Egyetlen délutánjuk maradt a  jegyzőknek, hogy intézkedjenek az úgynevezett „Alaptörvény Asztala” felállításáról a polgármesteri hivatalokban és körjegyzőségeken. A Bács-Kiskun megyei jegyzőkhöz legalábbis ma, nem sokkal dél előtt érkezett meg az erről szóló leirat a megyei kormányhivataltól. Az emailben mellékelik a területi közigazgatásért felelős államtitkár levelét is, amelyben Szabó Erika részletekbe menően előírja, hogy miként kell az asztalt felállítani.

Ezek szerint egy külön helyiséget kell biztosítani az Alaptörvény számára, ahol az meg is rendelhető. A helyiségben egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges üveglappal lefedni, és dekorációval ellátni - kerül majd az Alaptörvény, fölé pedig egy táblát kell elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal. Az Alaptörvény Asztalának „szolgálatára” és „gondozására” külön munkatársat kell biztosítani, aki szükség esetén az állampolgároknak is segítséget nyújt az Alaptörvény megrendelőlapjának kitöltésében.     

A kormány ugyanis személyre szóló Alaptörvényt biztosít bárkinek, aki igényli azt – sőt, akár Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes aláírásával ellátott példányt is lehet kérni.

Az Alaptörvény terjesztésével összefüggő (nyomdai kivitelezés, postai terjesztés) költségekre a kormány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetésében mintegy nettó 50 millió forintos költségkeretet biztosít.

Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő Alaptörvényét, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én, húsvéthétfőn írt alá ünnepélyes keretek között.

atv.hu/SI

További híreink