Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 08:00:00

Még nem áll le, de mától kényszerűségből folyószámlahitelből működik a BKK

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy a BKV-nek még vannak tartalékai, de a BKK kényszerűségből folyószámlahitelből működik.

A főpolgármester-helyettes a műsorban felhívta a figyelmet, hogy ez a helyzet azért állt elő, mert a kormány nem fizette ki azt a részletet, amit egy, a fővárossal korábban megkötött szerződés értelmében a tömegközlekedés támogatására megígért. Ilyen értelemben a kormány bliccel - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a szaktárca szerint a BKV 12 milliárdja ügyében a rendezés felelőssége Karácsony Gergely főpolgármestert terheli, Kiss Ambrus azt válaszolta: ez a két ügy nem összekapcsolható. Az atv.hu írta meg, hogy Palkovics László miniszter tárcája azzal érvel: a főváros nem hajlandó a rá eső agglomerációs részt megfizetni. Az ITM azt írta: a minisztérium a támogatás átadását biztosító és felhasználásának szabályait tartalmazó szerződést időben összeállította.

Kiss Ambrus azt is kifejtette, hogy továbbra is lehetőségként, opcionálisan, úgymond az asztalon van az a lehetőség, hogy valamilyen szinten, akár részlegesen leáll a BKV, de eddig nem szeretnének eljutni. Bíznak abban, hogy ész érvekkel meggyőzhető a kormány.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink