Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 06:10:00

Védettségi igazolványt hamisító orvosi asszisztensre és segítőjére csapott le a rendőrség

Anyagi ellenszolgáltatásért cserébe állított ki hamis védettségi igazolványokat egy orvosi asszisztens és segítője Gyöngyösön. Volt, akitől 50 ezer forintot is elkértek a plasztikkártyáért. A rendőrség tájékoztatása szerint a két nő 2021 májusa és júliusa között közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást. Az ATV Híradó riportja.

Hamis védettségi igazolványt áruló orvosi asszisztenst találtak

 

A gyanú szerint 2021 májusától anyagi ellenszolgáltatás fejében hamis oltási igazolásokat állított ki a hozzájuk forduló megrendelők részére egy 41 éves nő és 47 éves társa.

Szabó Boglárka, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense híradónknak azt mondta, közel kilencven személynek állítottak ki hamis és valótlan adatokat tartalmazó oltási igazolást, melyeket később a központi rendszerben is rögzítettek. Ezzel a megrendelők később jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványokhoz. A gyanúsítottak egy-egy ilyen igazolás kiállításáért, akár ötvenezer forintot is kaphattak, melyet szétosztottak egymás közt.

Kedden hajnalban ütöttek rajta a hamis igazolások kiállításával foglalkozó két nőn a rendőrök. A házkutatás alkalmával iratokat, számítógépeket foglaltak le. Gyöngyöshalásziban többen is hallottak arról, hogyan lehetett hamis igazolásokat szerezni, de nem akartak hinni a pletykáknak.

Ez azonban nem az első eset, hogy hamis igazolványok eladásával próbálkoztak, hiszen sokan akarnak oltás helyett különböző trükkökkel védettségi kártyához jutni.

Tibold Antal, szakmai vezető, PTE Klinikai oltópont:
„Ez a butaság minősített esete, hiszen mint a viccbeli nyuszika, akinek hiába van papírja arról, hogy ő medve, attól még nem ő a medve” – fogalmazott híradónknak nyilatkozva Tibold Antal, a Pécsi Tudományegyetem klinikai oltópontjának szakmai vezetője. Szerinte egyébként a nagy forgalmú helyeken nem fordulhat elő a gyöngyösihez hasonló eset, de a rendszert ő is kijátszhatónak tartja.

Tibold úgy véli, ilyesmire vetemedni nemcsak saját magunkkal, de a környezetünkkel szemben is felelőtlenség.

A két nőt a rendőrök az igazolásokkal való visszaélés és vesztegetés elfogadásának gyabúja miatt őrizetbe vették. A bíróság csütörtökön dönt a letartóztatásukról. Az ügyben egyébként további 16 ember ellen folyik eljárás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink