Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-28 12:55:00

Korrupcióval vádolnak okmányirodai dolgozókat

A Fővárosi Főügyészség hivatali vesztegetés, annak elfogadása, befolyással üzérkedés, valamint hivatali visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Egy gépjárműkereskedők megbízott okmányügyintézőjeként tevékenykedő férfi megvesztegetett két okmányirodai alkalmazottat 2016. november és 2017. április között – áll Ibolya Tibor az MTI-hez eljutatott közleményében.

A férfi a hivatalos személynek minősülő ügyintézőktől gyorsított, soron kívüli eljárást kért rendszerint gépkocsik forgalomba helyezése és kivonása miatt, amiért cserébe jogtalan anyagi előnyt ígért. Egyiküknek több tízezer forintot ténylegesen át is adott. Volt olyan eset, amikor a vesztegetési pénzt az ügyintéző otthoni postaládájában helyezte el – írta a főügyész.

A vád szerint a férfi 47 járművel kapcsolatban kért gyorsított okmányirodai ügyintézést.

A vádiratban azs szerepel, hogy a a két ügyintéző mások javára is visszaélt hivatali helyzetével, kérésükre a közlekedési nyilvántartásból adatokat kértek le és tettek megismerhetővé, hogy mentesítsék az érintetteket a hivatalos ügyintézés adminisztratív terhei alól.

Korrupcióellenes ügyészséget állítana fel a Párbeszéd és a Momentum

 atv.hu

Ismét Géniusz Gundel Takács Gáborral ma 20.30-tól az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink