Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-27 19:25:00

Rengeteget kell várni az új autókra, a használtak pedig egyre drágábbak

Akár több mint egy évet is kell várni egy új autóra az alkatrészhiány miatt. De nemcsak az egyedi megrendelésekkel van gond, a készleten lévő autók is lassabban érkeznek meg a szalonokba. A hosszú várakozás miatt egyre többen döntenek használt autó mellett, ott viszont a folyamatosan változó árak okoznak bosszúságot a vevőknek. Az ATV Híradó riportja.

Az értékesítéssel foglalkozó cégek közül több is arra figyelmezteti a vásárlóit, hogy egyedi igényekkel felszerelt autókra az eddigi nem egészen három hónap helyett 6, de akár 15 hónapot is várni kell. Ráadásul még akkor sem biztos, hogy az autóba minden kért felszerelést be tudnak építeni. Az egyik zalaegerszegi kereskedésnek az értékesítője híradónknak azt mondta, hogy sokan inkább a fiatal használt autókat keresik. Az azonnal elérhető, jó állapotú 1-2, akár 3 éves autók iránt érdeklődnek, nem akarnak várni – árulta el Karsai Attila. Elmondása szerint van olyan márka, ahol egyéves határidővel kell számolni.

Az új autók egyre nehezedő beszerzése kihat a használt autók árára is. Leginkább a fiatal, két-három éves, közép és felső kategóriába tartozó járművek drágultak jelentősen. Aki most gondolkodik autócserében, annak nem árt erre felkészülni. A használt autók piacán ráadásul most nem érdemes sokat gondolkodni, mert pillanatok alatt változnak az árak.

A kereskedők azt mondják, hogy nem csak egyedi rendelések akadoznak, illetve csúsznak sok típusnál, hanem az előre legyártott és az azonnal elvihető autók száma is egyre fogy.

atv.hu

Ismét Géniusz Gundel Takács Gáborral ma 20.30-tól az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink