Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-19 08:12:00

Így törnek be a kemény mínuszok

Rövidesen elmúlik a kellemes, kora őszi idő, a hét közepétől atlanti ciklonok pályája fogja érinteni Európa északi és észak-nyugati részét.

A MetKép állítása szerint a sarkvidéki hideg egészen a Balkánig, Görögországig és Olaszországig is eljuthat, sok helyen, ahogy Magyarországon is, az átlaghoz képest 6-10 fokkal hidegebb lehet – írja az Index

Közép-Európában és nálunk is hideg hajnalok várhatóak, akár mínusz 5 fok alatti fagy is lehet, de a nappalok sem tartogatnak jobbat.

Havazásra is lehet számítani, az országok magasabb pontjain, 800 méter felett nagy mennyiségű hó eshet. Északon igazi téli idő lesz, éjszakai fagyokkal és 0 fok körüli nappali hőmérséklettel. Skandináviában például a várható hóviharok miatt, akár 1 méteres hó is eshet.

A hét közepén még nyárvégi idő lesz, szerdán 15-22, csütörtökön 18-24 fok között fog mozogni a maximum hőmérséklet, a legmelegebb a Dunántúlon lesz. Péntektől záporos, esős idővel kell számolni – írja a portál.

Viharos szelekre is lehet számítani, a széllökések az óránkénti 60–70, északon a 70–80 kilométeres sebességet is elérhetik.

A mai időjárás enyhének mondható, kevés gomoly-, és a viszonylag sok fátyolfelhő mellett napsütés is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul, este 4 és 11 fok közé csökken.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink