Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-18 18:44:00

Közösen áll ki az ellenzék október 23-án?

Hamarosan elindulhat a közös ellenzéki lista kidolgozása - ezt nyilatkozta az ATV Híradójának Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke. Közben a DK alelnöke szerint további hatpárti döntésekre van szükség, így sürgető feladat egy közös program megalkotása. A Híradónk által megkérdezett ellenzéki pártok azt remélik, hogy minél előbb egy asztalhoz ülhetnek a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel. Információink szerint már folynak az egyeztetések arról, hogy az ellenzéki pártok közösen álljanak egy színpadra az október 23-i nemzeti ünnepen.

Az elmúlt heteket, főleg az miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját a pártok és jelöltek közötti versengés uralta. A párharc lezárultával azonban több ügyben is dűlőre kell jutnia az ellenzéknek: például össze kell állítani a közös listát és össze kell fésülni a programokat.

Az ellenzéki pártokkal továbbra is egyeztet az LMP, és azt remélik, hogy a közös miniszterelnök-jelölttel, Márki-Zay Péterrel sem lesz ez másként.

„Szerintem napokon belül elkezdődnek az előkészítő folyamatok, és akár a közös listáról beszélünk, akár a programnak a további kidolgozásártól beszélünk, ez a következő heteknek, időszaknak a folyamata lesz. Mi a magunk részéről ott leszünk, támogatni, segíteni fogjuk ezt a folyamatot” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke.

Az LMP mellett a DK is minél hamarabb egy asztalhoz ülne Márki-Zay Péterrel.

Varju László, a párt alelnöke szerint mivel a kampány lezárul, ezért  további hatpárti nyilatkozatokra vagy döntésekre van szükség.

„Így talán pontosabb, hogy a következő időszakot részben ütemezni, részben pedig abba az irányba tudjuk terelni, ami itt a parlamentben látványosan megjelenik, hogy a Fidesszel folytatott vitánkat és ilyen értelemben a kormányzati ellenőrzést az ellenzék erősítse” – fogalmazott Varju.

A járvány miatt az ellenzéki pártok tavaly közös videóval emlékeztek az 56-os hősökre október 23-án. Híradónk úgy tudja: már megkezdődtek az egyeztetések a közös ünneplésről. Információink szerint már folynak az előkészületek, hogy a pártok közösen álljanak ki a nemzeti ünnepségen. A pártok ma is tárgyalnak. Úgy tudjuk, hogy már több helyszínre is megkapták a területfoglalási engedélyt, például az Astoriára is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink