Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-17 21:02:00

Márki-Zay Péter: ez a kicsik forradalma

Márki-Zay Péter feleségének és 7 gyerekének is köszönetet mondott, majd háláját fejezte ki a hódmezővásárhelyi egykori Fidesz-szavazóknak, akik 2018 óta őt támogatják. Köszöni Hódmezővásárhelynek a mostani, kétharmados Csongrád megyei győzelmet.

Egy széles koalíció, a Tiszták Koalíciója áll mögötte – jelentette ki, a Momentumnak és Karácsony Gergelynek külön, és köszöni a megtisztuló Szocialista Párt támogatását is.

Ezt a küzdelmet nem a pártok, hanem a civilek, a kicsik nyerték meg – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ellenzéket is váltottunk, az MSZP-n belül azokat, akik nem akartak változást. Leváltottuk azokat, akiket meg lehetett zsarolni, meg lehetett fenyegetni. Olyanok legyenek a hátunk mögött, akik el akarják számoltatni a bűnösöket 2010 előtt és után. Hadházy Ákost megnevezi mint az elszámoltatás leendő felelősét.

Ezt az előválasztást nem én, hanem ti nyertétek meg - mondta.

Beszéljetek a fideszes szüleitekkel, nagyszüleitekkel, győzzétek meg őket – kéri támogatóitól. Ezt követően nagy tapsot kér Dobrev Klárának, aki 8 óra előtt felhívta és gratulált neki a győzelméhez. Hozzátette: már szombaton megállapodtak, hogy az eredménytől függetlenül az ellenzék egységét senki nem törheti meg, majd külön megköszöni a DK szavazóinak az előválasztási részvételt.

Orbán Viktor leváltása fontos, de nem öncél. Sotétséget csak világossággal, a gyűlöletet csak szeretettel lehet legyőzni. Elfogadhatatlan lesz bármilyen visszaélés, ellene fogunk mondani a gonosznak.

Ma megnyertünk egy csatát, de a háborút kell megnyerni – mondta Márki-Zay Péter. Egy hétgyerekes, gyakorló keresztény édesapára a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony kampány nem hat – tette hozzá.

Nagyon kemény kampány jön Márki-Zay Péter szerint, már a héten elkezdődött a Fidesz lejáratókampánya ellene - mondta. Minden falu minden postaládájába el kell juttatni azokat az információkat, amiket a kormánypárti média Márki-Zay szerint elhallgat. 

Fidesz vagy nem Fidesz? - Ez az egyetlen kérdés mostantól 2022 áprilisáig. Nem lesz fair a 2022-es választás, az egyik félnek úgy kell fociznia, hogy össze van kötve a lába - mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki ennek ellenére úgy látja: 2022 nyerhető.

Egymillió forintot ajánl fel annak, aki 2022-ben megakadályozza a választási csalást, és 22 ezer szavazatszámlálót kér, akik megakadályozzák az esetleges jegyzőköny-hamisítást. 

Márki-Zay Péter arra kéri az október 23-i Békemenet útvonalán élőket, hogy molinókkal, plakátokkal üzenjenek a felvonulóknak, mondják el az igazságot Kaleta Gáborról, Borkai Zsoltról és Szájer Józsefről.

A Fidesz csomagol, mert fél tőletek - mondta támogatóinak Márki-Zay Péter, aki külön megköszöni azoknak a YouTube-ereknek, akik támogatták az elmúlt hónapokban. 

Ajánlom

További belföldi híreink