Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-14 12:38:00

Ujhelyi István bejelentette: Márki-Zay Péterre szavaz az előválasztás második fordulójában

Márki-Zay Pétert támogatja Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője az előválasztás második fordulójában. Erről Ujhelyi István a Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorának felvételén beszélt csütörtök délben.

Ujhelyi István elmondta: az előválasztás első fordulójában online szavazott Brüsszelből, a második fordulóban pedig követi Karácsony Gergely álláspontját, mert hozzá hasonlóan úgy látja, a jelen körülmények között Márki-Zay Péterrel győzhető le Orbán Viktor 2022 tavaszán.

A politikus Facebook-oldalán részletesen megindokolta, miért döntött így. Mint írta, sokat gondolkodott, minden lehetséges érvet figyelembe vett a második fordulóban leadott voksa előtt.

"Klárát nagyon tiszteletem, harcostársamnak és barátomnak tartom, akivel eddig és ezután is együtt fogok dolgozni a magyar emberek érdekeinek európai képviseletében. Az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogattam, hiszen gyermekkori jóbarátom és a szűkebben vett politikai közösségem egyik vezetője, miniszterelnök-jelöltje volt. Mostani döntésemben nem hagyhattam figyelmen kívül, hogy Gergő - és például Botka László - kit ajánlott az ellenzék közös kormányfő-jelöltjének, ahogyan azt sem: az MSZP elnöksége hivatalosan is beállt Márki-Zay Péter mögé. Második voksomat tehát rá adom. Látva, hogy mennyi új ember mozdult meg azért, hogy szavazzon az előválasztáson Péterre, igazolva látom azt a vélekedést, hogy vele sikerülhet leginkább a társadalmi többséget megszerezni. Mert most nem a baloldalnak keresünk vezetőt, hanem a sokszínű, a NER-t leváltani akaró, korszakváltó tömegnek" - írja Ujhelyi István.

Hozzáteszi: bárki is legyen a végső győztes vasárnap, kiváló vezetője lesz az ellenzéki összefogásnak és ő mindenben támogatni fogja a közös cél elérésében. 

A Ceglédi kérdezi Ujhelyi Istvánnal készült adását pénteken 16.00-kor hallhatják a Spirit FM-en.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink