Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-13 13:03:00

Karácsony azt állítja, hogy Gyurcsány is próbálta őt megzsarolni

Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő – ezt mondta Karácsony Gergely főpolgármester egy szerdai háttérbeszélgetésen kérdésre válaszolva, de konkrét példát nem kívánt mondani.

Az újságírói kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a 444.hu-nak adott szerdai interjúban arról beszélt, számára visszataszító az, hogy azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik. Azt is hozzátette, hogy kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát.

Egy másik kérdésre válaszolva Karácsony közölte: komoly tétben fogadna arra, hogy Márki-Zay fölényesen megnyeri az előválasztást. Ez a megérzése abból fakad, hogy az előválasztás második fordulójában eddig több mint 60 ezer új szavazó vett részt, akik jórészt városi fiatalok.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy többek között ő is beszélt Márki-Zay Péterrel és arra kérte, kérjen bocsánatot azért a kijelentéséért, amelyben hazaárulónak nevezte azokat a politikusokat, akik nem követték Karácsonyt a Márki-Zay-táborba.

Karácsony Gergely szerint nem reálisak sem az ellenzéki együttműködés, sem a fővárosi koalíció széthullásával kapcsolatos spekulációk. A főpolgármester úgy látja: aki most kihátrálna az ellenzék közös indulásából, azt megbüntetnék a választók, a fővárosi koalíció pedig szerinte az elmúlt időszak viharai ellenére fenn fog maradni. ​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink