Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-07 21:18:00

Karácsony furcsa terve: ciklust felezne Márki-Zayjal?

Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.

Korábbi értesüléseink szerint péntek reggel Karácsony Gergely bejelentheti, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára. Péntek délelőtt 10 órakor a Kossuth téri József Attila szobornál közös sajtótájékoztatóra készül a két miniszterelnökjelölt, itt akár a ciklusfelezős ötletet is bejelenthetik.

Az ATV több forrásból korábban úgy értesült: a főpolgármester-miniszterelnökjelölt kora délutántól lemondta délutáni programjait, miután kiderült a számukra, hogy a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé, és Karácsony stábja csütörtök délután a miniszterelnök-jelölt esetleges visszalépését is mérlegeli tanácskozásán – legalábbis ez terjedt el több, Karácsonyt támogató ellenzéki párt köreiben.

Közben Márki-Zay Péter az Egyenes beszédben megerősítette, hogy péntek reggel Karácsony Gergely bejelentést tesz, és ő is jelen lesz ekkor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink