Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-06 08:37:00

Megszólalt Márki-Zay Péter: a számok alapján nem neki kell visszalépni

"Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni" -- mondta az ATV Startban Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje annak kapcsán, hogy a Medián friss mérése szerint 33 százalékon áll, szemben Karácsony Gergely 24 százalékával.

A Medián mérése szerint a szavazni szándékozók körében Dobrev Klára 37, Márki-Zay Péter 33, Karácsony Gergely 24 százalékon áll - a HVG szerdai számában megjelenő kutatás részleteit Hann Endre ismertette a Voksban.

Márki-Zay Péter szerint mindenképpen egy meghatározó a Medián mérése, hangsúlyozta, hogy nem ők rendelték ezeket a kutatásokat. A közvélemény-kutatások alapján Dobrev Klára után nagyon erős második a kutatásban.

Szerinte a Medián mérésének mindannyiuk számára mérvadónak kell lennie. Azt is elárulta, hogy saját mérésük is lesz, ezek közül az egyik cég, ami nekik mér, az a Závecz. Biztos, hogy ezeket a számokat figyelembe véve kell eldönteni, hogy kinek kell visszalépni.

"Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni" 

- mondta Márki-Zay. Azt is elárulta, hogy ma is tárgyalni fognak, de a holnapi napig dönteni kell. A kutatások alapján kijelentette, hogy a jelenlegi jelöltek közül ő a legesélyesebb Orbán Viktorral szemben.

Szerinte kizárólag ő rendelkezik kellő tartalékkal, mivel a másik két jelölt csak a kormányváltók harmadát tudja megszólítani, őhozzá naponta mennek kiábrándult fideszesek. "Már most megindult a Fidesz eróziója, ha látnak egy hiteles, vidéken is sikeres jelöltet, akkor át fognak állni" - mondta Hódmezővásárhely polgármestere. Arra a kritikára, hogy nemzetközi kapcsolatai nincsenek annyira, azt mondta, hogy fog találkozni a magyarországi nagykövetekkel, valamint július 4-ei ünnepségre is meghívták az amerikai nagykövetségre.

Kijelentette, hogy nem tart attól, hogy erodálná a szavazatokat a Karácsony Gergellyel való meccselésük. Akkor lenne elégedett a részvétellel, ha legalább ugyanazt a részvételt kell hozná, mint az első fordulóban. Mindenkit arra buzdít, hogy menjen el szavazni vasárnaptól szombatig.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink