Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-28 20:24:00

Lökdösődés az MTVA-nál: felfüggesztett szabadságvesztést kaphat Varju László

A vád szerint a súlyos sérüléseket szenvedett biztonsági őr mellett még három-négy másik őr is megsérült a dulakodásban.

Súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolják a DK képviselőjét, kedden folytatódott Varju László büntetőpere - írja a hvg. A politikus ügyvédje szerint azonban nem Varjunak, hanem a biztonsági őröknek kellene a vádlottak padján ülniük.

A tárgyalás során arról is szó esett, a 2018 decemberében az MTVA székházánál történt dulakodásban további három-négy biztonsági őr is megsérült, a mai tárgyalás az ő meghallgatásukkal folytatódott.

Az ügyészség a büntetőeljáráshoz csatolta a politikus egy másik ügyét is, melyben a választás rendje elleni bűntett a vád: abban az ügyben azzal vádolják, hogy 2018-ban az egyik budapesti választókerület képviselőjelöltjének anyagi juttatást ígért a visszalépésért cserébe.

Varju a 24.hu-nak azt mondta, hogy nem történt ilyen és tagadta, hogy meg akart volna vesztegetni bárkit is. Ártatlannak vallotta magát a többi vádpontban, a garázdaságban és a súlyos testi sértésben is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink