Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 09:54:00

Kocsis Máté Esterházyt idézett Jakab primitív parlamenti mélypontjáról szólva

“Jég a csuklón”. Nem szabad felülni a provokációnak. Az ellenzék célja ugyanis pont az, hogy valahol elcsattanjon egy pofon - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az esti Bayer Show-ban.

Ha megfigyelik Jakab Péter politikai pályafutását, az látszik, hogy botrányról-botrányra vergődik. “Ha nincs botrány, akkor ő nincs”. Az ő lételeme, hogy “fokozza-tetézze”, egyre durvábbakat mondjon. Most már nem tudja az eddigieket fölülmúlni, “bár múlt hétfőn sikerült egy kicsit” neki. De a normális, józan gondolkodású emberek már megvonják a vállukat - erről beszélt vasárnap este Kocsis Máté a Hír Tv Bayer Show című műsorában, amikor a műsorvezető Bayer Zsolt a parlament őszi ülésszakának az első napján elhangzottak kapcsán úgy fogalmazott, hogy ami ott elhangzott, attól neki is “kinyílt a bicska a zsebében”. Bár mint mondta, tudja, hogy az a fideszes irány, hogy nem felülni a provokációnak, nem visszaszólni, “nem durvulni”. De hogy lehet egy Jakabot hogy lehet elviselni, amikor “Viktóriázik”, a nemi erőszakról beszél a börtönben? - kérdezte.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Jakabnak szerencséje van, hogy ezt nem a kocsmában mondja, “mert ott megtorolnák” - fogalmazott. Az a hangnem, amit Jakab használt, már vitás felek között sem használható, “annyira primitív, hogy már visszatetsző” - mondta Kocsis Máté, és idézte Esterházy Péter Termelési regényének híres mondatát: egy bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá. És ez tipikusan az a helyzet - jegyezte meg a frakcióvezető, mert szerinte azt látni, hogy személyeskedés, rágalmazás, vádaskodás megy a baloldal részéről.

Egyetlen esélyük van, ha mi ebbe beszállunk az ő színvonalukon”. Viszont - idézzük - “ők otthonosan mozognak a pöcegödör alján mi meg nem. És le fognak ott győzni minket. Ezért nem szabad oda lemenni”.

A hétvégén Jakab Péter Facebook-oldalán üzent Kocsis Máténak, aki szerinte “siralmas” munkát végez a VIII. kerületben. Kocsis Máté erre úgy reagált: “Jakab alkalmazottat nem az eszéért szeretik”, ugyanis a kerületben már két éve Pikó Andrásnak hívják a polgármestert.

“Médiakérdés”

Bayer Zsolt felvetésére, hogy mennyire következmények nélküliek az ügyek a baloldalon - állítása szerint elég csak Karácsony Gergely „dolgaira” gondolni, az egyetemi állásáról fizetéséről -, a Fidesz frakcióvezetője azzal érvelt, hogy ezt a főpolgármester azért úszhatja meg, bár Schmitt Pál ügyében ő volt a leghangosabb, mert a baloldali sajtó tökélyre fejlesztette a baloldali politikusok “mosdatását”, de a kispesti önkormányzati képviselő Lackner Csabát például a saját párttársai “nem ismerték fel” a kép-és hangfelvételen. Megemlítette a momentumos EP-képviselő Cseh Katalin “botrányát” is, de Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármesterének esetét is, ahol karlendítésre emlékeztető mozdulatot tett egy fotón. “Itt néhány kis cikkecske jelent meg” - tette hozzá. Karácsonyt pedig végképp nem fogják vegzálni - mondta a baloldali sajtóról, szavazókról.

A kormánypárti oldalon is követnek el hibákat, de ott mindig van következmény - állította a műsorban Kocsis Máté, azt hozva fel, hogy aki hibázik, az utána eltűnik a közéletből.

Kocsis Máté a műsorban “kommunista beszédnek” nevezte, hogy vezető ellenzéki politikusok folyamatosan börtönbüntetéssel és vagyonelkobzással fenyegetik a kormánypárti képviselőket, „számukra az a jogállami keret, ha valakiket majd jól meghurcolnak”. De mint mondta, “a dicsőséges 133 nap után lesz 134. nap is”. Én arra a pillanatra kíváncsi lennék, amikor Jakab Péternek irodája lesz a Miniszterelnökségen, és majd az állami intézményvezetők úgy ülnek majd ott, mint a verebek” - jegyezte meg ironizálva a frakcióvezető, aki szerint “célszerű nevetni” az olyan megnyilvánulásokon is, hogy Karácsony Gergely miniszterelnökként majd másnap befagyasztja a NAV-val a bankszámlákat. Minden Gyurcsány forgatókönyve szerint történik - jelentette ki a frakcióvezető.

“Jég a csuklón”

Mint mondta, a jövő évi választáson az lesz a tét, hogy Orbán Viktor és a határvédő, családtámogató kormány vagy “Gyurcsány Ferenc és valamelyik bábja” vezesse az országot. Kocsis Máté hangsúlyozta: emlékeztetni kell az országot a gyurcsányi erőszakra, például az őszödi beszédről szóló filmmel is. Szerinte a filmtől roppantul idegesek, mert a ‘22-es Gyurcsány kampány arról szól, hogy “hol van már Őszöd”, de most brutális eszközöket mozgatnak meg, hogy ez a film ne legyen látható. De ez még ellenkezőleg is elsülhet - derült ki a szavaiból.

A “médiahatás” kapcsán azt hangsúlyozta: egy hiszterizált, brutalizált világban pont az az ellenzék célja, hogy valahol elcsattanjon egy pofon. És addig fogják csinálni, amíg ez így nem lesz. “De ez az ő forgatókönyvük, nem a mi forgatókönyvünk” - mondta Kocsis Máté, aki szerint erre az a recept, hogy “jég a csuklón”.

Ajánlom

További belföldi híreink