Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-25 15:15:00

Jól vizsgázott a Hungary Helps Program Libanonban

673 lakást újítottak fel magyar segítséggel Libanonban az egy évvel ezelőtti bejruti robbanás után - mondta Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért, és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős állmtítkár a helyszínen adott interjút Novák Andrásnak,a Spirti Fm Magyarország segít című műsorának.


Az államtitkár szerint megdöbbentő volt a helyszínen látni az egy évvel ezelőtti katasztrófa eredményét, a ma is több kilométeres sugarú körben lévő romos épületeket. Azbej Tristan azt mondta: a Hungary Helps Program egyik legnagyobb próbatétele volt tavaly, hogy a robbanás után a libanoni Katolikus Karitaszon keresztül azonnali segítséget nyújtsanak. A magyar kormány a robbanás hírére egymillió eurós segélyről döntött. Azt hogy az adományt a libanoni államcsőd, és az akkor zárolt bakszámlák ellenére el tudták juttatni a helyszínre, ráadásul elsőként, az államtitkár szerint igazi sikere a programnak.

"Találkoztunk olyan családokkal, akik a magyar segítségnek köszönhetően meg tudtak maradni azokban a lakásokban, azon a helyszínen, abban a városban, ahol több generáció visszamenőleg az ő családtörténetük van, és ezért nagyon hálásak voltak nekünk." - mesélte a látogatásról Azbej Tristan Novák András külpolitikai tudósítónak. A műsorban az állímtitkár beszélt arról is, hogy a fővárostól nem messze a Hungary Helps Program támogat egy különleges művészeti szakképzési központot is. Egy olyan településen, ahova a polgárháború idején menekültek az emberek. Ebben az intézményben elsősorban a lányokra összpontosítanak, akik a például zenei oktatás mellett akár szakácsnak is tanulhatnak, ami később megélhetést biztosít nekik. A Magyarország segít című műsor rendkívüli adásában szó volt arról is, hogy a Program 60 megrongálódótt templom újjéíptését is támogatja Libanonban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink